Karşıyaka'da Hava Bozdu

Ergin KARATAŞ/DHA- PTT 1'inci Lig’de Yusuf Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ikinci yarının ilk 6 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak çıkışa geçen Karşıyaka, son 3 haftada mağlup oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan sonra ligde kalma savaşı veren Tavşanlı Linyitspor ve Fethiyespor’a da yenilen Karşıyaka, son 9 haftaya küme düşme hattının 4 puan üzerinde girdi.

Karşıyaka, önümüzdeki 5 maçta kendisi gibi tehlikeyi yakından hisseden deplasmanda Tekden Denizlispor, Adana Demirspor, deplasmanda Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve deplasmanda 1461 Trabzon’la karşılaşacak. Kadro tercihleri eleştirilmeye başlanan Yusuf Şimşek, şöyle dedi: "Hayatımda bir maça bu kadar üzülmemiştim. Tüm sorumluluk benim. Bu camiada üst üste 3 maç yenilme lüksümüz yok. Rakiplerimize göre maç eksiğimiz ve 4 puan avantajımız var ama bu puan almayacağız anlamına gelmez. Toplantı yapıp, sert önlemlere başvuracağım. Bu süreçte kalacak-gidecekler de kendini belirleyecek."

YUSUF ŞİMŞEK'İN FETHİYE KABUSU

Yusuf Şimşek, Fethiyespor karşısında bu sezon ikinci kez şok yaşadı. İlk yarıda iç sahadaki 5-1’lik Fethiyespor bozgunun ardından Tekden Denizlispor’daki görevinden istifa etti. Alsancak Stadı’nda oynanan maça önde baskı yaparak başlayıp, erken gol bulmayı hedefleyen Yusuf Şimşek’in stratejisi ters teperken, bu hafta eski takımı Tekden Denizlispor’la deplasmanda oynanacak müsabaka çok daha önemli hale geldi. Tehlikeli bölgedeki 2 takımdan Karşıyaka'nın 32, Tekden Denizlispor'un 31 puanı bulunuyor.