Ege Üniversitesinde Gazetecilik Bölüm İçi Semineri

Ufuk Kendirci İZMİR (Ege Ajans) - Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim elemanlarının katıldığı Gazetecilik Bölüm İçi Semineri Ege Ajans İGC Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Seminere, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun ile Prof. Dr. Ferlal Örs, Prof. Dr. Selda Akçalı, Doç. Dr. Pelin Dündar, Doç. Dr. Şadiye Deniz, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Yrd. Doç. Dr. Sıdıka Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Soner Yağlı, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Çatalcalı, Yrd. Doç. Dr. İlknur Aydoğdu Karaaslan, Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Dirik, Yrd. Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar, Yrd. Doç. Dr. Hanifi Kurt, Öğrt. Gör. Dr. Tolga Çelik, Araş. Gör. Dr. Aslı Ergün Oral, Araş. Gör. Sinem Onar, Araş. Gör. Uğur Bakan, Araş. Gör. Petek Durgeç, Araş. Gör. Meral Madak, Araş. Gör. Simge Deniz Demirel, Uzm. Şebnem Cantürk katıldı.

Toplantıda ilk olarak Araş. Gör. Dr. Aslı Ergün Oral; “ Geçiş alanları olarak havaalanlarında iletişim” konulu sunumu yaptı. Doç. Dr. Şadiye Deniz “Sokağa İtilmiş Çocuklar, Tinerci Çocuklar, Sokak Çocukları Ve Medya, Basında Yer Alan Çocuk Haberleri, Medya Ahlakı” konularında yaptığı araştırmasından bahsetti. Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Tosun bu gibi seminerlerin daha fazla yapılması gerektiğini ve İletişim Fakültesi öğretim elemanları olarak sürekli gelişim içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Ayrıca seminere katılan akademisyenler düşünce ve ifade özgürlüğü ve son zamanlarda öne çıkan internet yasası konularını tartıştı.