İzmir Emniyetinde Yeni Dalga Tayinler

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde, 17 Aralık ve 7 Ocak tarihlerindeki operasyonların ardından başlayan tayin dalgasına yenileri eklendi. Toplam 223 komiser ile polis memurunun yerleri değiştirildi. Bu tayinlerle kentte toplamda yaklaşık bin polisin yerleri de değiştirilmiş oldu.

İstanbul merkezli olarak 17 Aralık 2013 tarihinde, üç bakan oğlunun adının karıştığı yolsuzluk operasyonu ile İzmir merkezli olarak liman işletmelerine yönelik yapılan operasyonlar sonrasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde de ilk olarak şube müdürlerinin yerleri değiştirildi.

Ardından İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın yerine Sami Uslu, bir ay sonra da bu kez onun yerine Celal Uzunkaya getirildi. Bugün de İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın talimatıyla 223 komiser ve polis memurunun görev yerlerinde değişiklikler oldu.

Polis memurlarının ağırlıklı olarak Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarıyla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli yaptıkları öğrenildi. Son tayinlerle birlikte, kentte yaklaşık bin polis memurunun da görev yerleri değiştirilmiş oldu.