Balıkesirspor'dan Sükünet Uyarısı

 PTT 1'inci Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor’da cumartesi günü lider Ankaraspor ile oynanacak maç öncesinde sağduyu çağrısında bulunuldu. Başkan Tuna Aktürk, en küçük bir cezanın, kulübe çok pahalıya patlayacağını anlatırken, Başkan Tuna Aktürk, "Herkes dikkatli olsun. Balıkesirspor’a zarar verecek davranışlardan uzak dursun" diye konuştu.

Spor Toto Süper Ligi'nde pazartesi günü oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaki olaylara dikkat çeken teknik direktör İsmail Ertekin, buna benzer olayyları kesinlikle Balıkesir’de görmek istemediklerini anlatırken, "Atatürk Stadı'nda sadece futbol olmalı" dedi. Etkili taraftar gruplarından '10KolikleR' ve '1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği', ortak bildiri yayınlayıp "Bu maçta sonuç ne olursa olsun Balıkesirsporumuz yoluna devam edecektir. Ama yapılacak herhangi bir olumsuz eylem sahamızın kapanmasına yol açabilir ve bu durum bizi şampiyonluktan edebilir" mesajını verdi.

Kentteki günlük yerel gazetelerde yer alan "Oyuna gelmeyelim" başlıklı tam sayfa ilanda Ankaraspor teknik direktörü Osman Özköylü'nün her maçta rakip takım ve taraftarı tahrik ettiği vurgulanırken, "Oyuna gelmeden Türkiye'ye örnek olalım" denildi.