Karşıyaka ve Bucaspor'a Şok Ceza

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Karşıyaka ve Bucaspor'a 1'er maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Buna göre Karşıyaka'nın 31. haftada Adana Demirspor maçını, Bucaspor'un da 32. haftadaki Ankaraspor maçını yalnızca kadın ve çocuklar seyredebilecek.

Karşıyaka Başkanı Fatih Deniz, geçen hafta bir açıklama yaparak, cezanın kapıda olduğunu hatırlatmış ve Fethiyespor maçında taraftarlara küfürsüz destek ricasında bulunmuştu.

PFDK'nın ilgili karar metni şöyle:

"...KARŞIYAKA SPOR Kulübünün, 09.03.2014 tarihinde oynanan KARŞIYAKA - FETHİYESPOR PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 26.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, ...BUCASPOR Kulübünün, 08.03.2014 tarihinde oynanan BUCASPOR - BALIKESİRSPOR PTT 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 5. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 52.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına..."