Turist Rehberleri Salihli'de

Salihli’yi daha yakından tanımak ve yeni oluşturacakları güzergahlarda Salihli’ye de yer vermek isteyen İzmir Turist Rehberleri Odası’na bağlı 35 üye ve oda yöneticileri Salihli’yi daha yakından tanımak üzere ziyarette bulundu. Salihli’nin birçok özelliğe sahip olduğunu belirten İzmir Turist Rehberleri Odası üyeleri yeni güzergahlar oluşturmak ve daha az bilinen yörelerin turizme açılmasına katkıda bulunmak amacıyla Salihli’ye geldi.

Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur’un karşıladığı turist rehberlerine Salihli yöresini Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi arkeolog Altan Türe anlattı. Ziyarete katılan turist rehberlerini Salihli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Salihli tarihi ve doğal güzellikleri açısından önemli bir kent ancak turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor, sizlerin bu bölgeyi daha iyi tanıması ile sağlayacağınız destek ve ilgi turizmdeki hareketliliğin sağlanmasına önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Turist rehberleri Anadolu’nun Piramitleri olarak adlandırılan Bintepeler Tümülüslerini, Sardes Antik Kenti, Anadolu Çınarı, Himaye-i Etfal, Şehir Hamamı, Kent Müzesi restorasyon çalışmaları ve Fevzi Tüzünalp Parkı'nı ziyaret ederek bilgi aldı.