Sarıgöl'ü dolu vurdu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu, üzüm bağlarında büyük hasara neden oldu. Sarıgöl’de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ile birlikte ceviz büyüklüğündeki dolu, 15 dakika süreyle yağdı. Dolunun durmasından sonra üzüm üreticileri bağlarına giderken, gördükleri manzara karşısında adeta şaşkına döndü. İlçeye bağlı Tırazlar, Doğuşlar, Sığırtmaçlı, Çanakçı, Bağlıca, Bahadırlar, Baharlar, Çimentepe köyleri ile merkez Kavakkırı ve Adaarası mevkilerindeki binlerce üzüm bağı, doludan zarar gördü.

Sarıgöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve Sarıgöl TARİŞ yetkilileri, zarar gören üzüm bağlarında zarar tespit çalışmalarına başladı. Doludan büyük zarar gören Tırazlar köyündeki üzüm bağlarının üzerinde yaprak dahi kalmadığını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Ülgen, "İlk tespitlerimize göre ilçemizde ve köylerde 10-20 bin dekarlık alanda dolu zararı bulunmakta. Zarar tespiti için çalışmalar devam etmektedir. Üzüm üreticilerimiz perişan durumdadır. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Zarar gören üreticilerimizin bağları ancak kendini üç yılda toparlar. Üzümlerden ayrı meyveler de zarar gördü. Bu nedenle üreticilerimizin bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının acilen ertelenmesini istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, dolu ve şiddetli yağmur nedeniyle, Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlköğretim Okulu bahçesindeki servi ağaçları, kökleriyle birlikte devrildi. Ağaçların devrilmesi sonucu da elektrik telleri koparken, Tırazlar köyünden üzüm üreticisi İsmail Yanık, "Bu yaşıma geldim böyle bir afet yaşamadım. Benim üzüm bağımda yaprak dahi kalmadı. Perişan olduk" dedi.