Hamama Girip Genel Kurul Yaptılar

Mustafa OĞUZ/DHA - İzmir Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası’nın genel kurulu, Karataş semtindeki Tarihi Karataş Hamamı’nda yapıldı. Genel kurul toplantısına, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Birliğe bağlı odaların başkanları, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Başkan adayı Dr. Hakan Tartan da katıldı.

Tek liste ile gidilen genel kurulda, 1990 yılından bu yana görevi sürdüren, İzmir Hamamcılar Banyocular Esnaf Odası Başkanı Nafi Karaca, bir kez daha başkan seçildi.

Genel kurulda konuşan bazı oda üyeleri, hamam adı altında açılan işyerlerinde, kadınların farklı amaçlarla çalıştırıldığını, kese yaptığını, bunun da hamam kültürüne zarar verdiğini öne sürdü. Mesleği kötü amaçlı kullananlara karşı önlem alınması istendi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, bu tür şikayetlerin kendilerine ulaştarılmasını istedi, gerekenin yapılacağı sözünü verdi. Mutlu, "Hamam kültürü, Osmanlı’dan günümüze kadar geliyor. Bu kültürü turistlere tantmak için yoğun çaba harcıyoruz. Yüzlerce turist kentteki tarihi değerleri olan hamamlara geliyor" dedi.

Yeniden başkanlığa seçilen Nafi Karaca, kent genelinde 32 hamam bulunduğunu belirterek, "Gelin ve damat hamamlarına büyük talep var. Gelin ve damat ayrı ayrı arkadaşları ile birlikte düğünden birkaç gün önce gelip hem hamamda yıkanıp temizleniyor hem de eğleniyor" diye konuştu.