İkisi Arnavut Biri Kosovalı

Niğde'nin Ulukışla İlçesi yakınlarında dün 1 astsubay ve 1 polisi şehit eden, 1 şoförü öldüren ve 7 askeri de yaralayarak dehşet saçan teröristlerin kimlikleri belirlendi.El Kaide üyesi oldukları sanılan teröristlerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. de Kosova vatandaşı çıktı. Ulukışla - Adana otoyolunun Gedeli viyadüğünde dün yapılan yol kontrolünde durdurulmak istenen taksideki teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı şehit eden teröristler, 7 askeri de yaraladıktan sonra, gasp ettikleri kamyon şoförü Turan Yaşar'ı da öldürdükten sonra kaçtı.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Olayın ardından gittikleri sağlık ocağında teröristlerden 2'si yakalandı, 1'i ise kaçtı. Türkçe bilmeyip Arapça konuştukları için Suriye uyruklu oldukları sanılan teröristlerin taksi şoförü K.Ö. ile İstanbul'a gitmek üzere anlaştıkları belirlendi. Yaralı teröristlerin yapılan sorgulamaları ve yapılan incelemeden, yaralı iki teröristten 18 yaşındaki E.S.'nin Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R.'nin de Kosova uyruklu olduğu ortaya çıktı.

Dün kaçan ve takip sonucu yakalanan diğer terörist 18 yaşındaki E.A.'nın da yine Arnavutluk vatandaşı olduğu belirlendi. Teröristlerin üzerinden 3 Kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 7 el bombası çıkmış, Hatay'dan İstanbul'a gitmek üzere taksiyle yola çıktıkları belirlenmişti.

Hem teröristler, hem de onları İstanbul'a götürmek üzere Hatay'dan yola çıkan taksi şoförü K.Ö.'nün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.