Cinayet Tanığına Gözdağı Kurşunu

Taylan YILDIRIM/ DHA- İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, 8 ay önce tabancayla başına ateş edilerek öldürülen 23 yaşındaki Turgay Tekin cinayetinin tutuklu sanıkları V.T., M.B., Y.Ç. ve Y.D., müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Duruşmadan iki gün sonra sanıkların aleyhine şahitlik yaptığı gerekçesiyle, Şahin Gündüz kahvede oturduğu sırada iki bacağından 5 kurşunla vurularak ağır yaralandı. Yanında bulunan ve aynı davada tanıklık eden Özkan Keser ise tartaklandı.

Güzeltepe Mahallesi 8424/12 Sokak sonu ormanlık alan girişinde geçen yıl temmuz ayında, inşaat işçisi Turgay Tekin, üç kişi tarafından konuşmak için dışarıya çağrıldı. Ormanlık alan girişine götürülen Tekin, burada tabancayla başından vuralarak öldürüldü.

Olayın ardından araştırma yapan polis, cinayete karıştıkları belirtilen V.T., M.B., Y.Ç. ve Y.D.’yi yakaladı. Haklarında müebebet hapis cezası istemiyle dava açılan dört sanık, geçen salı günü, Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşma tanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.

SANIKLARIN YAKINLARINCA VURULDU İDDİASI

Geçen hafta perşembe günü , öğle saatlerinde davada sanıkların aleyhine tanıklık yapan Şahan Gündüz, Köyiçi Caddesi üzerindeki kahvehanede oturduğu anda yanına gelen ve iddiaya göre tanıklığına tepki gösteren sanıkların yakınlarınca bacaklarından 5 kurşunla yaralandı.

Yanında bulunan ve aynı dava nedeniyle daha önce tanıklık yaptığı öğrenilen Özkan Keser ise tartaklandı. Olayın ardından Şahan Gündüz, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevkedildi. Ameliyata alınan Gündüz’ün sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

AİLE YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Kardeşinin öldürülmesinin ardından tanıklarının da yaralanmasına tepki gösteren Turgay Tekin’in ağabeyi Şefik Tekin, “Kardeşimi öldürdüler, yetmedi şimdi de cezadan kurtulmak için bu saldırıyı yaptılar. Hukuk var ise, ben bu kişilerin yakalanmasını ve en ağır cezayı almalarını bekliyorum. Bizleri korkutarak cezadan kurtulacaklarını sanıyorlar. Ama sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.