İzmir'deki Tarihi Han Ayağa Kaldırılıyor

Mustafa OĞUZ/DHA - İzmir’de, birçok tarihi ve kültürel mirası barındıran tarihi Havra Sokağı’nda yıllarca atıl durumda kalan Küçük Karaosmanoğlu Hanı restore ediliyor.

1700’lü yıllarda yapılan, geçmişte İpek Yolu ticaretinin önemli hanlarından biri olan Küçük Karaosmanoğlu Han, tarihi dokusuna uygun kalınarak yeniden projelendirildi. İçinde 18 odalı butik bir otelde bulunacak olan handa, turizme yönelik ürünlerin satılacağı 21 dükkan, Osmanlı yemekleri ve tatlılarının konuklara sunulacağı kafe tarzı restoran, çikolata evinin de bulunacağı belirtildi. Projenin haziran ayında tamamlanıp, hanın hizmete girmesinin beklendiği kaydedildi.

8 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Projeyi gerçekleştiren, inşaat ve turizm şirketi sahibi Halim Kahraman, 8 milyon lira yatırımla atıl durumda olan, bir çöplüğe dönüşen Küçük Karaosmanoğlu Hanı’nı yeniden hayata döndürdüklerini belirterek, “Han, binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Agora ve Kemeraltı Çarşısı’nın önemli asklarından biri olan Havra Sokağı üzerinde bulunuyor. Her gün yüzlerce turistin ziyarete geldiği tarihi çarşıda, özellikle Agora’yı gezmeye gelen turistlerin konaklayıp soluklanacağı, alışveriş yapabilecekleri önemli bir mekan oluşturuyoruz. Ege’nin ünlü doğaltaşlarını kullandığımız çalışmada, 24 saat led aydınlatma sisitemi ile geceleri de karanlık olan bölgeyi aydınlatacak bir proje bu. Konsept içinde yer alacak işletlemeleri şeçerken özen gösteriyoruz. Konusunda turizmle uğraşan, farkı firmaları tercih ediyoruz. Hem turizme hem de bu kentte yaşayanlara 5 yıldızlı hizmet vereceğiz. Gelen turist hanımızda kaldığında, bu kentin tarihini soluyacak” dedi.