Youtube'a Erişim Durduruldu

TİB "İnceleme ve Hukuki Değerlendirme sonucunda Youtube hakkında idari tedbir kararı uygulanması kararı aldı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, video paylaşım sitesi Youtube'u idari kararla engellediğini açıkladı.
Türkiye twitter yasağını konuşurken, video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi. Alınan karar 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi. Kararın, operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacağı belirtiliyor

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) , video paylaşım sitesi Youtube hakkında idari tedbir kararı alarak erişimi durdurdu.
Twitter'dan sonra böylece Youtube'a da erişim yasağı getirilmiş oldu.

 Alınan karar 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi. Kararın, operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konulacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK'nın iki numarası Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu gibi isimlerin yer aldığı iddia edilen bir ses kaydı Youtube'de  yayınlanmıştı. 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: CASUSLUK VE VATAN HAİNLİĞİ

 

Ses kaydının ardından Dışişleri Bakanlığı çok sert bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

 

Genel olarak Suriye’deki çatışmaların ülkemiz için yarattığı risk ve tehditlerin değerlendirilmesi, bu tehditler karşısında alınabilecek tedbirlerin görüşülmesi, bu bağlamda da, Suriye içinde yer alan vatan toprağı Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yönelik tehditlerin ele alınması amacıyla, ulusal güvenliğimizle ilgili konularda birinci derecede yetkili olan devlet görevlilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen bir kriz yönetimi toplantısının ses kayıtlarının, bugün (27 Mart) internet üzerinden sosyal medya aracılığıyla bazı bölümleri tahrif edilerek yayınlandığı görülmüştür.

 

Bir takım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doğal bir uygulamadır. Sözkonusu toplantıda, Türkiye’nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu’nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun ve orada görevli personelimizin korunmasını ve emniyetini teminen, ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir.

 

'ÇOK GİZLİ TOPLANTININ İZLENEREK SERVİS EDİLMESİ...'

 

Dışişleri Bakanı makamı gibi devletin en hassas güvenlik konularının ele alındığı bir mekanda gerçekleştirilen çok gizli mahiyetteki böyle bir toplantının izlenerek görüşmelerin kamuoyuna servis edilmesi Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı, bir casusluk faaliyeti ve son derece ağır bir suçtur. Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır.

 

Devletimizin ve milletimizin güvenliğine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tesbit edilerek ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyetini hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır.

 

Devlet sırrı niteliğindeki ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından Ankara'da Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplantı yapacağı iddiası ortaya atıldı. Bu iddia Ankara kulislerini hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam İstanbul'a gitmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Van'da bulunuyordu. Ancak bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever de, "MGK'nın olağanüstü toplanacağına dair iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçtiği iddia edilen Suriye’ye müdahale konusundaki ses kayıtları ile ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da değerlendirmede bulundu. Bakan Yılmaz, "Ben bir şey söylemiştim. Bir karşı casusluk operasyonudur demiştim, değil mi? Bazıları bunun gerçek olmadığını düşünüyordu. Farklı bir nitelendirme, yanlış bir tasvir felan, tanımlama sanıyordu.

 

BU DEVLETE KARŞI İSTİHBARAT YAPMAKTIR

 

Şimdi bunlar gösterdi ki bu yolsuzluk değil, doğru mudur? Süleyman Şah’la, Suriye ile ilgili bir görüşmede yolsuzluk olur mu? Olmaz. Bu nedir, bu devlete karşı, karşı istihbarat yapmaktır. İnşallah hukuk gereğini yapar diyoruz. Burada sıkıntı nedir, bunu yapan insanların biz kendi kardeşlerimiz olduğunu sanarak bu gaflete düştük, öyle diyelim yani" dedi. İddia edildiği gibi MGK toplantısı olmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Şu anda MGK toplantısı yok, basına öyle bir şey düştü ama bana gelen bilgide böyle bir şey yok, toplantı talebi yok. Böyle bir toplantı talebi olursa Ankara’ya döneceğim" dedi. 

 

Suriye sınırındaki hava hareketliliğinin sorulması üzerine Yılmaz, ’O Süleyman Şah Türbesi’nin etrafındaki makul bir güvenlik tedbiri alınıncaya kadar TSK’nın teyakkuz hali devam edecektir" diye konuştu.

 

GÜL, SİNİRLİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Gül, bugün Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. Görüşmenin daha önce planlandığı belirtildi. Ancak ses kayıtlarının yayıldığı gün yapılan bu görüşme, bu çerçevede ayrı bir önem kazandı.