Ege İletişim Öğrencileri Sektörü Tanıyor

İZMİR (Ege Ajans)- Basın İlan kurumu İzmir İl Müdürü Fikret Sönmez, Ege Ajans’ın Organizasyonuyla Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinde konferans verdi.

Sönmez kurumun, resmi ilan dağıtımının dışında sektörün gelişmesi için de çaba sarfettiğini belirtti. Gazeteci adaylarına sektör ve sektördeki gelişmelerden ve Basın İlan Kurumu’nun kuruluş aşamasından bahseden Sönmez, kurumun bugünkü işleyişi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Bu çerçevede ilan verilirken yerine getirilmesi gereken kriterleri anlatan Sönmez, daha sonra sektörün iyileştirilmesi çalışmaları sonucunda kalitenin yükseldiğini ,özellikle yerel basının her geçen gün daha da geliştiğini ifade etti.

“KENDİNİZE İSTİHDAM YARATIN’’

Sektör hakkında genel bilgileri veren Sönmez, “Bu sektöre yönelik eğitim alıyorsunuz. İmkanlar dahilinde gazete kurabilirsiniz. Hem kendinize hem sizden sonra mesleğe girecek olanlara istihdam yaratmış olursunuz. İstihdam yaratmak amacıyla gazete kurmaktan korkmayın’’ dedi.

KURUMDA YEREL BASIN DERSİ

Gazetecilik Bölümü Yüksek lisans öğrencileri de Basın İlan Kurumu İzmir İl Merkezini ziyaret ederek, Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı ile birlikte yerel basın-kurum ilişkileri hakkında bilgi aldı. Yrd. Doç. Dr. Kavaklı, öğrencilere kuralına göre gazetecilik yapmaları gerektiğini böylece kalitenin daha da yükseleceğini söyledi.

Filiz Kapucu- Yusuf İncedoğan