Urla'nın İlk Kadın Başkanı İşbaşında

30 Mart yerel seçimlerinde Urla’nın ilk kadın belediye başkanı olan CHP’li Sibel Uyar ve belediye meclisi üyeleri mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Yüzlerce Urlalı ve CHP’lilerle birlikte ilçe seçim bürosuna alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde yürüyen Sibel Uyar ile belediye meclisi üyeleri mazbatalarını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Hasan Çakıcı’nın elinden aldılar.

Yürüyerek Urla Belediyesi’ne gelen grup Urla Belediye Başkanlığı makamında yeni belediye başkanı Uyar’ı tebrik ettiler. Belediye başkanı olarak ilk açıklamasını yapan Uyar, “Biz bugün buraya hep beraber geldik. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Parti rozetlerimizi çıkarttık. Bundan sonra ekibimle beraber bütün Urla’ya hizmet etmek için buradayız. Biz koltuktan güç almaya değil, koltuğa güç vermeye geldik. Mevcut durum belli. Çok çalışmamız lazım Bu kapı hiçbir zaman, hiçbirinize kapanmayacak. Partiye oy verip vermemiş olması, dili, dini, ırkı hiç önemli değil. Bundan sonraki süreçte tamamen insan odaklı çalışacağız. Mevcut durum belli. Çok çalışmamız ve bu durumun altından kalkacağız. Bu zorlu süreçte çok çalışarak kazanacağız. Bunu da hep beraber yapacağız. 1866 yılında kurulan bir belediyeyiz. O günden bugüne kadar urla için emek vermiş tüm belediye başkanlarıma, seçim sürecinde yanında olan herkese teker teker çok teşekkür ederim” dedi.

“Bu büyük bir özlemdi” diyerek konuşmasına başlayan CHP Urla İlçe başkanı Av. Yusuf Baratalı, “30 Mart’ta siyasal irade tecelli etti ve beklediğimiz bir sonucu aldık. İçimize sinen, partinin ocağından yetişmiş, gerçek CHP’li, rozet takmayla CHP’li olmayan, CHP’ye dayatmayla getirilmemiş sevgili kardeşimizle çok zorlu, belli noktalarda sıkıntılı bir yola çıkıyoruz. Ama örgüt belediyenin yanında, belediye örgütün yanında olunca burada aşılamayacak hiçbir problemin olmayacağını tüm Urla ve Türkiye’ye ispatlayacağız” dedi. Gün sonunda İBB. Pop Orkestrasının Urla Cumhuriyet Meydanında verdiği halk konseriyle kutlama yapan Urlalılar, keyifli saatler yaşadılar.