Karşıyaka'da Mutlu Akpınar Dönemi Başladı

Utku BOLULU/DHA- Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mazbatasını aldıktan sonra başkanlık koltuğuna oturdu.

Akpınar, uğur getirmesi için seçimlerden 15 gün önce kaybettiği babası, Konya’nın Ereğli Belediyesi eski başkanı Kenan Akpınar’ın başkan olduğu gün taktığı kravatı taktı. Akpınar, "Belediyecilik ve siyaseten rol model olacağız. Bekle bizi, bekle Karşıyaka’yı Türkiye" dedi. İlçe Seçim Kurulu’ndan meclis üyeleri ile birlikte mazbatasını alan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, daha sonra Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Akpınar, daha sonra Karşıyaka Belediyesi binası önünde bekleyen belediye çalışanları ve CHP’lilerin yanına alkışlar eşliğinde geldi. Eski Başkan CHP’li Cevat Durak, Akpınar’ın elini havaya kaldırdı.

Durak, 10 yıl Karşıyaka’da başarılı çalışmalar yaptıklarını ve bugün bayrağı kendisinden daha genç ve daha başarılı olacağına inandığı Akpınar’a teslim ettiğini söyledi.

Kendisine 10 yıl boyunca destek veren Karşıyakalılar'a teşekkür eden Durak, "Hüseyin arkadaşımla aynı güzellikleri yine yaşayacağız. 5 yıl sonunda çıtayı yüzde 80’lere 90’lara taşıyacağız. Akpınar’a başarılar diliyorum" dedi. Akpınar, Durak’ın yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle görevini gönül rahatlığıyla devrettiğini söyledi. Durak’ın da CHP içinden geldiğini, kendisinin gençlik kollarından itibaren tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldiğine dile getiren Akpınar, şöyle dedi: "Siyasette emek vermek, duruş göstermek mutlaka sizi belli noktalara getiriyor. Ülkenin içinden geçtiği siyasi koşullar içinde Karşıyaka’dan Türkiye’ye mesaj vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Karşıyakalılar söz verdik. Türkiye’de Karşıyaka’nın gerek belediyecilik gerekse siyasi anlamda rol model olma sözü verdik. Bugün o sözü gerçekleştirmek üzere göreve başlıyoruz. Bekle bizi Türkiye, Karşıyaka’yı bekle Türkiye." 14 Mart’ta hayatını kaybeden babası Kenan Akpınar’ın Konya’nın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığının ilk günü taktığı kravatı, kendisinin de başkanlığının ilk günü taktığının belirten Akpınar kravatını gösterdi.

Akpınar, "Anneme, babama, kardeşlerime, eşime, çocuklarıma ve CHP ailesine teşekkür ediyorum. Babam belediye başkanlığını sürecince halk ve haktan kopmadı. Ben de hak ve halktan kopmayacağıma söz veriyorum. 30 Mart seçimlerine Cumhuriyet Tarihini en yüksek oy oranını alan Karşıyakalı'nın oy atan- atmayan tüm yurttaşlarına teşekkür ediyorum. Mutlu Karşıyaka için birlikte çalışacak ve üreteceğiz. Karşıyaka’nın yüzde 100’nü kucaklıyoruz. Bir kişinin değil tüm Karşıyaka’nın mutluluğu için çalışacağız" dedi.

Başkanlık makamında Cevat Durak, Karşıyaka Belediyesi mührünü Hüseyin Mutlu Akpınar’a verdi. Daha sonra Durak teslim ettiğine, Akpınar da teslim aldığına dair tutanağı imzaladı. İmzanın ardından Durak, 3 Nisan’ın Akpınar’ın doğum günü olduğunu hatırlatıp aldığı pastanın mumlarını yaktı.

Akpınar, mumları söndürtükten sonra pastayı kesti. Eşi Zehra Akpınar, ilk dilim pastayı Hüseyin Mutlu Akpınar’a yedirdi. Durak, son olarak Akpınar’a artık başkanlık koltuğuna oturmasını istedi. Akpınar koltuğuna oturdu. Durak bu sırada "Hoşçakalın" diyerek ayrılmak istedi.

Akpınar, uğurlamak için ayağa kalkmak istemesine karşın Durak, "Hayır kalkma. Bu koltuğun boş kalmaması gerek" diyerek karşı çıktı.

Akpınar yine da kalkınca, Durak engellemek istedi. Halef selef siyasi nezaket nedeniyle birbirlerini tutarak ikna etmeye çalıştı. Akpınar daha sonra Belediye kapısına kadar Durak’ı uğurladı. Akpınar, makam koltuğuna oturduktan sonra annesi Sebahat Akpınar, eşi Zehra Akpınar, 3 kardeşiyle fotoğraf çektirdi.