Gelişim Koleji 20 Sayı Farkla Mağlup

FİNAL GENÇLİK: 80 - GELİŞİM KOLEJİ: 60

SALON: Final SS.

HAKEMLER: Ziya Ozorhon, Tunçtan Durmuşcan, Önder Yılmaz

FİNAL GENÇLİK: Oğuzhan Sungur 8, Obrian Moses 14, Kaan Göğüş 7, Erdem İlter 12, Tavon Holmes 13, Murat Can Eser 13, Serkan Özver 7, Oğuzhan Şan, Uğur Can Aksoy 6, Zafer Sezer Alp

GELİŞİM KOLEJİ: Selahattin Akyol 4, Martin Samarco 14, Erhan Kocamış 2, Orbay Kaya 18, Ryan Wright 14, Kemal Can Aktuna 3, Berke Ünverdi, Kaan Yılmaz, Oğuzhan Turan, Sertay Gürsu 5, Fatih Kızılca, Nikolay Pastal

PERİYOTLAR: 24-14, 39-29, 58-45, 80-60

BASKETBOL Erkekler 2. Ligi’nde play-off rotasına oturmak isteyen Gelişim Koleji, Final Gençlik’e deplasmanda 20 sayı farkla mağlup oldu.

İlk çeyrekte iki takım da karşılıklı sayılarla skoru sürekli dengede götürdü. Gelişim Koleji’nde Orbay Kaya bu bölümde kritik sayılar üretirken, rakip takım Tavon Holmes ile buna yanıt verdi.

Maçın 5. dakikası 9-11 Gelişim Koleji’nin üstünlüğüyle geçildi. Bu dakikadan sonra 11-0’lık bir seriyle öne fırlayan Final Gençlik farkı bir anda açtı ve ilk çeyreği 24-14 önde noktaladı. İkinci periyoda Holmes ve Murat Can Esen’in arka arkaya gelen üçlükleriyle giren ev sahibi takım farkı 16 sayıya kadar çıkardı.

Sertay-Orbay ikilisiyle farkı kapatmaya çalışan Gelişim Koleji, uzun süre başarılı olamadı. İlk devre Final Gençlik’in 39-29 galibiyeti ile sonuçlandı.

Final Gençlik, üçüncü periyodun büyük bölümünde aradaki 10 sayılık farkı korudu. Gelişim koleji, Orbay Kaya’nın üçlükleri ve kritik basketleriyle farkı kapatmak için çaba gösterdiyse de Final Gençlik buna izin vermedi ve farkı 6 sayının altına düşürmedi.

Maçın üçüncü periyodu 58-45 sona erdi. Ev sahibi takım son periyoda oldukça etkili başladı. Gelişim Koleji, Martin Samarco ile rakibine kafa tuttuysa da bunda başarılı olamadı.

Kritik sayılar üreten Final Gençlik, farkı uzun süre 15 sayı civarında götürdü ve bitime doğru da bu farkı açarak maçtan 80-60 galip ayrıldı.