Ali Şen, Aykut Kocaman'ı takdir etti

Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin (TÜRFAD) kuruluşunun 25. yılı için düzenlenen geceye katılan Fenerbahçe'nin eski Başkanı Ali Şen, DHA'ya verdiği röportajda; "Fenerbahçe'nin tercihi, hedefi Avrupa Kupası olmalı" dedi.

Söze Fenerbahçe ve Galatasaray'ın şampiyonluk şanslarını değerlendirerek başlayan Ali Şen; "Eğer ki biz haftaya Gençlerbirliği'ni geçersek şampiyon oluruz. Gençlerbirliği maçını çok kritik görüyorum. Yendiğimiz anda kendimizi şampiyon görüyorum" şeklinde konuştu.

"En önemlisi Avrupa Kupası" diyen Ali Şen, "Ben Türkiye Kupası'nı Trabzonspor alsın diyorum, kim alacaksa alsın, Eskişehir mi alacak, Sivasspor mu alacak, alsın...Ama Trabzonspor alsın derim, Ligi de Galatasaray alsın, Biz de Avrupayı alalım. Asla şikayetim olmaz, Galatasaray bu yılı alsın, Türkiye Kupası'nı Trabzonspor alsın, biz avrupa Kupası'nı alalım, çocuklar Amsterdam'dan kupaya alıp buraya gelsinler...Dediğim gibi ama bu yıl Avrupa kupasını mutlaka alalım. Süper lig Galatasaray'a çok mu lazım, Galatasaray'ın olsun" sözleriyle dikkat çekti.

-YAĞMURLU BİR GÜNDÜ 7-0'I UNUTMAM-

Avrupa Kupası'nda hiçbir zaman hiçbir şekilde böyle kolay takımlar arasında kalamayacaklarının da altını çizen Ali Şen, şöyle devam etti: "Bu sene kolay diyorum bunu değerlendirmeliyiz. Benfica bizden büyük bir kulüp değil. Belki 38 yıl evvel benim orada olduğum bir gündü, çok yağmurların yağdığı bir gündü, hiç unutamam, 7-0 mağlup olmuştuk ama o Benfica ile bugünkü Benfica arasında fark var, bugünkü Bengica daha kötü, bugünkü Fenerbahçe ise o günkü Fenerbahçe'den çok daha iyi, ondan dolayı bizim bütçemiz, gelirimiz, stadımız, her yönümüz Benfica'dan iyi. Tahmin ediyorum ki diğer ayakta Chealsea kalır, keşke Basel kalsa. Ama Chealsea Mourinho döneminden sonraki en kötü Chelsea. En kötü kadroya sahip. Bu Chelsea'yi biz her zaman yenebiliriz. Drogbalı, genç Lampard'lı, o zaman daha gençti, Chelsea'yi şampiyonlar ligi çeyrek finalinde yendik, bu Chelsea çok zayıf bir takım, bizim kadromuz ise o zamankine göre zayıf değil, çok iyi bir kadromuz var. Kuyt gibi inanılmaz bir dinamoya sahibiz. Bu yılın en büyük transferi Kuyt, bu takımın buraya gelmesindeki büyük pay sahibi."

KOCAMAN'A ÖVGÜ "

Ben Aykut için 3 Temmuz'dan bu yana söylerim, benim kalbimde yer aldı. 3 Temmuz sürecini çok iyi yönetti. Her ne kadar yıldızımız barışmadıysa da; bunu açık ve net söylüyorum, burada Aykut'un 3 Temmuz'dan sonraki hareetleri çok başarılı, takdir ediyorum. Hep gönlümde yer aldı. Bizim kulübümüzde sadece Aykut değil, herkes görevini çok iyi yaptı, herkes başarılı."

TFF KURULLARINA GÖSTERİLEN TEPKİLER

"PFDK ve TAHKİM KURULU sezon sonlarına doğru hep eleştirilir, bunun nedeni iddia ve hedeften kaynaklanan sıkıntılar. İnsanlar hedefe kilitlenir, hedefe ulaşmak isterler, onun için o iddianın gerçekleşmesini isterler, olmazsa tepki gösterirler, öfkelenirler, olup olmayacağını beklerken, olup olmayacağını bilmeyen insanlar devamlı kavga içinde olurlar. Bu yalnızca Türkiye'de değil, heryerde böyle, İngiltere'de neler olduğunu gördük, Danimarka'da bile olaylar oluyor, Yunanistan'da, İtalya'da neler olduğunu gördük, AEK'nın düşmesinde yaşananlar, yani iddianın olduğu yerde bunlar olur, insanlar hedefe kilitleniyor, biraz anlayışla karşılamak lazım."