Spon Basını Acı Haberle Sarsıldı

Türkiye'nin önemli spor gazetecilerinden Sabah Gazetesi'nin usta foto muhabiri Süleyman Gültekin (48) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Gültekin'in ani vefatı spor medyasını derinden sarstı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İstanbul Şubesi'nde Asbaşkanlık görevini de yürüten Gültekin evli ve iki çocuk babasıydı.

Tercüman, Fotospor, Son Havadis, Meydan ve Akşam gazetelerinde de görev yapan 1966 Malatya doğumlu olan Gültekin, 1999 yılından bu yana Sabah Gazetesi Spor Servisi'nde görev yapmaktaydı. Süleyman Gültekin evli ve iki erkek çocuk babasıydı.

Sabah Gazetesi "Aile olarak tarifi imkansız bir acı yaşarken kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm meslektaşlarına başsağlığı diliyoruz. Seni hiç unutmayacağız usta deklanşör" mesajını yayımladı.

Cenaze töreni yarın

Süleyman Gültekin'in cenaze namazı Salı günü (YARIN) Koca Mustafa Paşa Sümbül Efendi Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınacak. Gültekin'in naaşı Beylikdüzü Gürpınar Yeni Kavaklı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tecrübeli foto muhabiri Süleyman Gültekin'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Kılıç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Meslek yaşamı boyunca birçok fotoğrafa imza atan Sabah Gazetesi'nin deneyimli foto muhabiri Süleyman Gültekin'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine, çalışma arkadaşlarına ve tüm spor kamuoyuna başsağlığı dilerim."

GALATASARAY Kulübü DE Süleyman Gültekin'in vefat haberi üzerine bir mesaj yayınlarken şu ifadelere yer verdi:

"Sabah Gazetesi'nin Galatasaray'ı takip eden fotomuhabirlerinden Süleyman Gültekin'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm spor basın camiasına başsağlığı dileriz."