Kılıçdaroğlu'na Yapılan Müdahale Doğru

Yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun darbeden şişik oluşan gözünün altına ilk aşamada madeni para basılması tartışması konusu oldu. İzmir'in tanınmış Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazan Pedükcoşkun, Kılıçdaroğlu’nun gözünün altına ilk anda madeni para basılmasının doğru olduğunu söyledi.

Opr. Dr. Pedükcoşkun, şu değerlendirmede bulundu:

"Yüzün en çok darbe alan bölgesi halkın 'elmacık kemiği' dediği bizim zigomatik bölge dediğimiz yer. Burası çok fazla travmaya maruz kalan bir bölge. Çok ince bir kemik olması nedeniyle yaralanmaya müsait. Aynı zamanda göze çok yakın. Bu nedenle riskli bir bölge ve çok kolay kırılan bir yer. Esas riskin önemi içerde çok çabuk kanama olması.

Kanamada hematom dediğimiz kan birikmesi olayı olacağı için bu göze de baskı yapabilirdi, körlüğe kadar gidebilirdi. Ama yapılan işlem eğer üzerinde yara yoksa doğru bir işlem diye düşünülebilir. Önemli olan darbe olan yere baskı uygulanması. Baskı uygulanması doğru bir şey fakat buzla yapılırsa bu çok daha anlamlı olurdu. Açık yara olması halinde ise mikrop kapabileceğinden bozuk para asla kullanılmamalı."

'BAŞI YÜKSEKTE YATMALI'

Opr. Dr. Pedükcoşkun, Kılıçdaroğlu’nun darde aldığı yerde gevşek bağ dokusu olduğu için çok fazla ödem ve hematom olacağına dikkat çekerek, "Gelecek bir kaç gün içinde burada şişlik morarma görebiliriz. Baş yüksekte yatarak ve buz uygulaması yapılmalı. Temiz bir beze ya da kağıda sarılarak buz konulmalı" dedi. Elif Demirci/DHA