Karabağlar Meclisinde Pankart Krizi

İzmir'de Karabağlar Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında pankart krizi yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki 'Kumral Devrimci' benzetmesiyle gündeme gelen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) eski Ege Bölge Temsilcisi olan AK Parti’li Meclis üyesi Azad Fazla aleyhine pankart açan iki kişi, CHP'li Başkan Muhittin Selvitopu tarafından uyarıldı.

Selvitopu açılış konuşmasından sonra meclis üyelerine kendilerin tanıtmaları için söz verdi. İlk sözü alan İl Genel Meclisi eski üyesi AK Parti’li Nazmi Kalyoncu, grup adına açıklama yaptı. Kalyoncu körü körüne muhalefet yapmayacaklarını söyledi.

AK Parti Grubu’nda ikinci olarak kendini tanıtmak için ayağa Azad Fazla kalktı. Fazla’nın kalkmasıyla birlikte izleyici bölümlerinde oturan iki genç aniden üzerinde 'Dün AKP’ye kul olmayacağız diyen sahte devrimci (a.f.) bugün AKP’ye köle oldu. Emekçiler unutmaz, İzmir unutmaz' yazılı pankart açtı.

Başkan Selvitopu, gençleri anında uyararak, "Meclis’te bu tür hareketlere izin veremem. Derhal kaldırın" dedi. Bunun üzerine gençler pankartı indirdi.

AK Parti’li Azad Fazla ise Selvitopu’ndan uyarının ötesinde müdahalede bulunmasını istedi. Fazla, "Biz dün AK Parti’nin kulu olmayacağımızı söyledik. Bugün de söylüyoruz. Sadece Allah’a kul oluruz. Bunun ötesindeki davranışlar fantezidir. Pankartı açanlar dışarı çıkarılmalıdır" dedi.

Bazı AK Parti’li üyeler de pankart açanlara ceza verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Selvitopu, uyarıyı yaptığını, alkış veya pankart açma gibi Meclis kuralları ve ahengini bozacak bir durumda, buna kalkışanları salon dışına attıracağını söyledi.

Meclis’te daha sonra 1. Meclis Başkan Vekilliği’ne CHP’li Mehmet Aydoğan, 2. Meclis Başkan Vekilliği’ne ise AK Parti'li Latif Yelekçioğlu seçildi. Meclis’in türbanlı kadın üyesi Ayşe Aslı Erten ile en genç üyesi CHP’li Özgür Özdemir Divan Katipliği görevine seçilirken, İmar Komisyonu’na CHP’li Alev Ağrı, Mustafa Şafak Baran, Recep Catuk, AK Parti’li Cevat Bekiroğlu, Bünyamin Demir seçildi. Meclis, toplam 13 komisyonda çalışacak üyeleri belirledi.

Utku BOLULU/DHA