Çakralar İzmir'de Açılıyor

Elif DEMİRCİ/DHA - "Fuarlar ve Kongreler Kenti" hedefine ulaşarak turizmini geliştirmek isteyen İzmir; son yıllarda dünyanın dört bir yanından katılımcıları yoga şölenlerinde ağırlıyor.

İzmir’de düzenlenen uluslararası etkinliklerin artırılması için pek çok kurum çalışmalar yürütürken, son yıllarda ilginin arttığı yoga da uluslararası tanıtımın zeminini oluşturdu.

4-5 ve 6 Nisan’da Buca’da yapılan 3'üncü Uluslararası Yoga Şöleni’ne Çin, Fransa, Estonya, Almanya, İngiltere, Hollanda, Japonya, Rusya ve Azerbaycan’dan yüzlerce kişi katıldı.

Her yıl İzmir’de yaklaşık 400 katılımcıyla yoga şöleni düzenleyen Yoga Akademi, son şöleni Buca’da açık havada gerçekleştirdi. Fransa’dan Azerbaycan’a kadar dünyanın pek çok yerinden yabancı konukların da yer aldığı şölene büyük yoga üstadı Akif Manaf da katıldı.

Manaf, dünyanın her yerinden gelerek yoga yapan kişilerin yurtlarına döndüklerinde ailelerine ve arkadaşlarına da tavsiyede bulunduklarını belirterek, yoga ile pek çok insanın kendini sağlıklı ve mutlu hissettiğini anlattı.