Polis Eşleri: "Polise Uzanan Eller Kırılsın"

Protesto gösterisi ve yürüyüş hakkını bu kez polis eşleri kullandı. Türk Polis Teşkilatı’nın 169’uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarının ardından, polis eşleri seslerini duyurmak için yürüyüş yaptı.  Polis eşlerinin yürüyüşü az sayıda da olsa görevli polisler tarafından takip edildi.

Törenlerin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 polis eşi ve çocuğu, Konak Meydanı’na kadar yürüdü.

Büyük bir Türk bayrağı da taşıyan, başlarına da polis şapkası takan kadınlar, sık sık sloganlar attı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyen protestocu polis eşleri adına basın açıklamasını Rana Aydemir yaptı.

Hem babasının hem de eşinin emniyet mensubu olduğunu belirten ve onlarla birlikte tüm polislerin hakları için yürüdüklerini dile getiren Aydemir şunları söyledi:

"Dün olduğu gibi bugün de polisimiz devletin bölünmez bütünlüğü, halkının mutluluğu için görev yapmaktadır. Bu zorlu süreçte, biz polis eşleri olarak onlara her türlü desteği vermekteyiz. Polislerin görev başında yaşadıkları sorunları bizler de yakından yaşamaktayız. Bu sorunları bir kez daha gündeme taşımak bir şikayetten çok, problemlerimize devlet yetkililerince çözüm üretilmesi, halkımızın da polis ailelerinin yaşadığı bu sıkıntılardan haberdar olmalarını sağlamaktır."

GEÇİM SIKINTISI BUNALTIYOR

Polislerin bayram seyran, gece gündüz demeden kamu düzenininkorumak için haftada en az 60 saat çalıştığını kaydeden Rana Aydemir konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu emeklerin karşılığında alınan maaşlarla da zar zor geçinilmektedir. Geçim sıkıntısından dolayı bunalıma giren polis intiharları da azımsanamaz. Özellik polis emeklilerinin maaşları büyük oranda düşmektedir. Biz polis eşleri olarak sayın Başbakanımızın, çeşitli tarihlerde polisimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, fazla mesai, maaş, emeklilik gibi özlük haklarının iyileştirileceğine dair verdiği sözleri en kısa zamanda yerine getireceğine olan güven ve inancımız tamdır."

VALİLİKTEN İZİNLİ YÜRÜYÜŞ

Polislerin siyasete karıştırılmamasını da isteyen polis eşlerinin yürüyüşlerine, son operasyonlar sonrasında görev yeri değişen polislerin yakınlarının da destek verdiği ileri sürüldü. Ancak yürüyüşü yapan polis eşleri, aralarında onlardan kimsenin bulunmadığını, böyle bir ayrımlarının da olmadığını, sadece polis hakları için yürüdüklerini dile getirdi. Valilikten izin alarak yürüdükleri belirtilen polis eşleri, tüm çağrılarına rağmen kendilerine destek vermeyen polis eşlerini ise kınadıklarını söyledi.

Polis eşlerinin yürüyüşünü, görevlendirilen az sayıdaki polis takip etti.

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA) -