KOSGEB Kredisiyle Aile Boyu İstihdam

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde, aldığı girişimcilik eğitimin ardından lokanta açan Aylin Şentürk, eşi, kız kardeşi, babası ve annesine de istihdam yarattı.

41 yaşındaki Aylin Şentürk, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), 'Sevdamız Girişimcilik' adıyla düzünlediği kursa katılıp girişimcilik eğitimi aldı. Ardından, Karşıyaka’da, bir tatlı tarifindeki ölçülerden esinlenerek 'Bir Bir Beş' adını verdiği lokanta açtı. Sunduğu Kırım ve Girit mutfağı lezzetleriyle kısa sürede tercih edilen mekanlardan oldu.

Şentürk’ün açtığı işyeri, aynı zamanda eşi 49 yaşındaki Tanzer Şentürk, kız kardeşi 34 yaşındaki Burcu Çıkrıkçı, babası Hüsnü Dar ve annesi Seniha Dar’a da iş imkanı sağladı.

Sundukları lezzetleri birlikte hazırlayan aile hem çevredeki esnafın hem de müşterilerin takdirini kazandı. Üç ay önce KOSGEB’in 'Sevdamız Girişimcilik' kursunu bitirip sertifikasını aldığını anlatan Aylin Şentürk, 30 bin TL hibe kredi almaya hak kazandığını söyledi.

Bu parayla, işini genişletmek, daha çok kişiye istihdam sağlamak için başvuruda bulunduğunu dile getiren Şentürk, "İşyerini babamın desteği ile açtım. Ailece çalışıp üretiyoruz. Birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Anne tarafım Tatar, baba tarafım ise Giritli. İki farklı kültürün lezzeti olan sandal köfte, arapsaçı, şevketi bostan, enginar, sebzeli tavuk, sorpa çorbası gibi farklı lezzetleri de müşterilerimizin damak tadına sunuyoruz.

KOSGEB’den alacağım 30 bin TL destek kredisi ile kilolu hanımlar için mutfakta özel bir tezgah yapıp, yağsız diyet yemekler ve tatlılar yapacağım. Hanımlar KOSGEB’in kredisi ile zayıflayacaklar" dedi.

Mustafa OĞUZ/DHA