Genç Sporcu Öleceğini Hissetmiş

Mısır'ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda müsabaka sırasında fenalaşarak hayatını kaybeden 21 yaşındaki Seyithan Akbalık’ın annesine "mezarım yüksek olmasın" dediği ortaya çıktı.

Oğlunun kabrini ziyaret eden anne Dilek Akbalık (43), soruşturmayı yürüten savcıyla görüştüğünü belirterek, "Savcı, 'Otopsi raporunda çocuğunuzun kanı da kalbi de temiz çıktı' dedi. 'Kalp krizi mi?' diye sordum Mısır’dan gelecek rapordan sonra belli olacağını söyledi" diye konuştu.

Oğlunun öleceğini hissettiğini ve kendisine, "Anne, mezarım yüksek olmasın” dediğini dile getiren acılı anne, oğlunun 'Görev şehidi' sayılmasını istedi. İzmir’de 12 yaşından bu yana profesyonel olarak maçlara çıkan milli tekvandocu Seyithan Akbalık, olimpiyatlara katılmak amacıyla puan toplamak için Uluslararası Tekvando Şampiyonası’nda mücadele etmek üzere Mısır’a gitti. Geçen 16 Şubat’ta müsabaka sırasında fenalaşıp yere yığılan ve müdahalelere rağmen kurtarılamayan genç sporcu, İzmir’e getirilip Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi. Geride kalan gözüyaşlı babası 44 yaşındaki Erdal Akbalık, annesi 43 yaşınaki Dilek Akbalık ve kardeşi 16 yaşındaki Eyüp Akbalık, fırsat buldukça genç sporcunun kabrini ziyaret ediyor.

OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Tek hayali Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırıp, olimpiyatlarda şampiyonluğu elde ettikten sonra kirada oturan annesine mütevazı bir ev almak olan Seyithan Akbalık'a yapılan otopsinin sonucu çıktı. Soruşturmayı yürüten savcıyla görüştüğünü aktaran anne Dilek Akbalık, şunları anlattı: "Savcı, 'Otopsi raporunda çocuğunuzun kanı da kalbi de temiz çıktı' dedi. Kalp krizi olup olmadığının Mısır’dan gelecek rapordan sonra belli olacağını söyledi. Hocalarının söylediğine göre oğlumun ölüm nedeni; ani kalp durması. O rapor bize gelmedi zaten. O raporlar hocalarında olabilir.

Savcı, Mısır’a giden kafilede bulunanların da ifadesine başvuracağını söyledi. Birkaç ay sonra oğlumun kesin ölüm nedeni netleşecekmiş. Ben kimseyi sorumlu tutmuyorum, ancak oğlumun neden öldüğünü de bilmek istiyorum. Seyithan’ın hiçbir şeyi yoktu, şok bir ölüm." Fırsat buldukça oğlunun mezarını ziyaret ettiklerini anlatan anne Akbalık, şöyle devam etti: "Oğlum ölmeden bir ay önce, 7 ay önce hayatını kaybeden dedesi Ali Akbalık’ın kabrini ziyaret ettik. Eve dönerken bir mezar taşı gördü ve bana “Anne benim mezarım bu kadar yüksek olmasın, yere biraz yakın olsun' dedi. Çocuğum öleceğini hissetmiş."

GÖREV ŞEHİDİ SAYILMASINI İSTİYORLAR

Oğlunun ülkesi için mücadele verirken hayatını kaybettiğini söyleyen Dilek Akbalık, "Seyithan hayatını kaybettiğinde devlet büyükleri geldi evimize. Bazıları 'Şehidimiz' diye söz etti. 'Görev şehidi olacak' diye bir söylenti oldu ama sonradan bize hiçbir haber gelmedi. Bize göre şehit olduğu için mezar taşına 'Görev şehidi' yazdırdık. O milli mücadele verirken hayatını kaybetti." Dilek Akbalık, eşi ve küçük oğlu, daha sonra yanlarında geçirdikleri çam fidanıyla gülü milli sporcu Seyithan’ın kabrinin yanına dikti.

Tufan HAMARAT/DHA