Sibel Uyar Muhtarlarla Biraraya Geldi

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, seçimin ardından muhtarlarla ilk kez bir araya gelerek, tanışma toplantısı gerçekleştirdi. İskele Urit Restoran’daki kahvaltılı toplantıya, Başkan Yardımcısı Hüseyin Özdemir, Urla Belediyesi birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri de katıldılar.

37 köy ve mahalle muhtarının kendilerini tanıttığı toplantıda muhtarlar ayrıca, var olan sorunları ve talepleri de dile getirildiler.

“Biz bu yola yönetim anlayışını değiştireceğiz diye çıktık. Merkezden değil, yerelden yönetimi destekleyeceğiz. Muhtarlar bizim için çok kıymetli. Bu yüzden ilk büyük toplantıyı sizlerle gerçekleştiriyoruz. Yüreği Urla için çarpan herkese selam olsun.” sözleriyle katılımcıları selamlayan Başkan Sibel Uyar, “Gücümüze güç kattınız. Kanunlar ve imkanlar dâhilinde bundan sonraki süreci hep birlikte yöneteceğiz' dedi.

Belediye içinde Muhtarlar Masası oluşacağı müjdesini veren Uyar, meclis üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcılarıyla birlikte belediyenin tüm güçlerinin işin içinde olacağı bir hizmet anlayışı geliştireceklerini ve bu yanıyla örnek bir çalışma sergileyeceklerini dile getirdi. Bundan sonra bizler size geleceğiz. Sorunları yerinde tespit edip, birlikte değerlendireceğiz.

“Biz cennet gibi bir yerde yaşıyoruz ve burada yaşan tüm insanların refahı bizim için çok önemli.” diyen Uyar, “Bu yüzden siz muhtarlar bizim için çok kıymetlisiniz, çünkü siz en demokratik şekilde seçilensiniz. Biliyoruz ki, sizi seçenlere karşı sorumluluklarınız var. Bu sorumlulukları hep beraber yerine getireceğiz. Birlikte çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum.” dedi.

“Bundan sonra sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, meclis üyeleriyle birlikte bizler size geleceğiz. Sorunları yerinde, gezerek, görerek tespit edeceğiz. Akabindeki yönetim aşamasını ise hep birlikte değerlendireceğiz.” sözü veren Sibel Uyar ayrıca, köylerin mahalle statüsüne girse de köy olarak kalmasını istediğini dile getirerek, her köy, kendine özgü değerlere sahip çıkmalı ve bu değerleriyle öne çıkmalı. Bu yüzden her yöreye özgü festivaller düzenleyeceğiz. Dışarıdan hiçbir şey ithal etmemize gerek yok. Biz, kendi öz değerlerimize sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.

Toplantının ardından meclis üyeleriyle İskele ’deki esnafı selamlayan Başkan Sibel Uyar, muhtarlığa konuk olarak konuyla ilgili ilk çalışmalara başladı.