Genç Kızların Erkek Kavgası Davasında Karar Değişmedi

İzmir'de, erkek arkadaş yüzünden sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden karşılıklı tehditlerle başlayan, ardından kızlar arasında sokak kavgasına dönen olayda, 15 yaşındaki lise öğrencisi B.Ç.’yi karnından bıçaklayıp felç kalmasına neden olan 17 yaşındaki N.K. 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada yerel mahkeme, N.K.’yi yine aynı ceza olan 8 yıl 4 ay hapse mahkum etti.

Bu arada cezaevinde bulunan N.K.’nin, Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluklarla ilgili verdiği kararın ardından tahliye edildiği, cezanın onanması durumunda tekrar cezaevine gireceği belirtildi. Eşrefpaşa semti 474 Sokak 50 numara önünde 18 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen olayda, Açık lisede eğitim gören 17 yaşındaki N.K., ayrıldığı erkek arkadaşının Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi A.T. ile arkadaşlık yaptığını öğrenince sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ulaşarak tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından randevulaşan kızlardan A.T., yanına okul arkadaşı B.Ç.’nin de bulunduğu kız arkadaşlarını alarak N.K.’nin evinin yakınına gitti. Tartıştığı liseli kızları sosyal paylaşım sitesinde 'Azrail’e söz verme, seninle görüşeceğiz' yazısıyla tehdit eden N.K., gruptaki kızlarla konuştuğu sırada üzerine bıçakla saldırdı.

###7529###

LİSELİ B.Ç. FELÇ KALDI

Kavga sırasında kasığına gelen bıçak darbesiyle ağır yaralanan 15 yaşındaki B.Ç.’nin, yolda solunumu durdu. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde doktorların çabalarıyla kalbi yeniden çalıştırılarak hayata döndürülen B.Ç.’nin, beynine bir süre oksijen gitmemesi nedeniyle vücudunun sol tarafı felç kaldı. Bunun yanı sıra yine oksijensiz kalması nedeniyle genç kızın iki gözündeki görme yeteneği belli oranda azaldı, epilepsi hastalığı başladı.

YEREL MAHKEME CEZAYI DEĞİŞTİRMEDİ

Olayın ardından tutuklanıp, hakkında dava açılan, duruşmadaki ifadesinde o gün uyuşturucu kullandığını ve psikolojik sorunları bulunduğunu öne sürerek kendisini savunan N.K., İzmir 2’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı temyiz eden N.K.’nin avukatları, akıl sağlığının yerinden olup olmadığının İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenmesi gerektiği itirazında bulundu. Bu talebin dikkate alınması gerektiğini belirten Yargıtay, geçen yıl kararı bozdu.

Bir kez daha, İzmir 2’inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hem B.Ç., hem de N.K., yeni sağlık raporu için mahkeme kararıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İnceleme sonrasında, B.Ç.’nin yaralamadan dolayı engelli kaldığına ve N.K.'nin de cezai ehliyetinin bulunduğuna yönelik rapor verilmesiyle, mahkeme davayı sonuçlandırdı. N.K., bir kez daha 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

SERBEST BIRAKILMIŞ

Bu arada cezaevinde bulunan N.K.’nin, Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluklarla ilgili verdiği kararın ardından, mağduriyete sebep olmamak için tahliye edildiği, cezanın onanması durumunda tekrar cezaevine gireceği bildirildi.

Taylan YILDIRIM /DHA