Yaşar Üniversitesinde interaktif fotoğrafçılık dersi

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarımı Programı öğrencileri reklam fotoğrafçılığı dersi kapsamında hem model hem de fotoğrafçı oldular. Benzersiz saç tasarımlarıyla tanınan İzmirli kuaför Harun Cici’nin de renk kattığı ders sonunda ortaya çıkan fotoğraflar profesyonellerini aratmadı.

Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu tarafından gerçekleştirilen reklam fotoğrafçılığı dersi kapsamında öğrenciler bir modelin fotoğraf çekimine nasıl hazırlandığına tanıklık ettiler.

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Programı 2’inci sınıf öğrencileri Tuğçe Aydoğdu ile Ece Aygün’ün modern gelinlik giyerek modellik yaptığı çekimlerde Harun Cici de öğrencilerin saç ve makyaj tasarımını gerçekleştirdi.

Moda çekimlerini aratmayan fotoğraflar ise yine Yaşarlı öğrencilerin elinden çıktı. Her aşamayı öğrendiler Ülkemizde giderek yaygınlaşan nikah ve düğün fotoğrafçılığına dikkat çeken Doç. Dr. Mehmet Koştumoğlu, “Çekimler için iki öğrencimiz modellik yaparken diğer öğrencilerimiz de saç ve makyajı yapılan arkadaşlarının fotoğraflarını çektiler. Böylece öğrencilerimiz hem çekim öncesi hazırlığı bire bir yaşamış oldular hem de fotoğraf çekimlerinin inceliklerini öğrendiler” dedi.