Akhisar'da 'Avrupa' Demek Yok

Süper Lig’de Kardemir Karabükspor’u deplasmanda 2-0 yenerek 5 haftalık galibiyet hasretine nokta koyan Akhisar Belediyesporlu futbolcuların Avrupa kupalarına katılma sözünü kullanması yasaklandı.

Yeşil siyahlı ekibin seri galibiyetlerle beşinci sıraya kadar tırmanmasının ardından gündeme gelen Avrupa kupalarına katılma düşüncesinin takım üzerinde baskı yarattığını, bunun da düşüşe yol açtığını gören teknik heyet, futbolcularına, "Amacımız Avrupa değil, ilk 10. Zor hedeflerle strese girmeyin. Artık kimse Avrupa’dan söz etmesin" mesajını verdi.

Kardemir Karabükspor’u yenerek Avrupa baskısından kurtulduklarını söyleyen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise şöyle konuştu:

"Takım bir anda üst sıralara çıkınca, medyada haklı olarak böyle bir gündem oluştu. Bu da taıkım üzerinde gereksiz bir baskıya yol açtı. Ancak Avrupa, bizim için erken. Sezon başında hedefimizi ilk 10 olarak belirlemiştik ve bu çizgide yürüyoruz. Önümüzdeki 5 maçta en yüksek puanı toplayıp, amacımıza ulaşmak istiyoruz."

Cumartesi günü Kayserispor’u konuk edecek Akhisar Belediyespor'da sakat olan Sertan’ın durumunun belirsiz olduğu açıklandı.