Engelli gençlere umut oldular

İster doğuştan ister farklı bir nedenle engelli olmanın yaşam sevincine engel olamayacağını dans gösterileri ile dünyaya duyurmayı hedefleyen dans grubu ILL Abilities, ilk Türkiye ziyaretinde verdiği mesajla gençlere ümit oldu.

Amerikan Büyükelçiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği desteği ile İzmir Üniversitesi’ne konuk olan topluluk, atölye çalışmasında engelli gençler ile bir araya geldi, Ege Park AVM’de yaptığı dans gösterisi ile gönülleri fethetti.

Dans onları bir araya getirdi ABD, Japonya, Kanada, Hollanda ve Şili vatandaşı engellilerden oluşan ve bugüne kadar Kuzey Amerika’dan, Avrupa ve Asya’ya düzenledikleri turneler ile “Bahane yok, limit yok!” diyen ILL-Abilities üyeleri, dünyanın her birey için yaşamaya değer güzellikler barındırdığı ve engellerin sadece düşüncede olduğu mesajını verdi. Kişisel hikâyelerini paylaşarak dansın uluslararası dili ile nasıl bir dans grubu haline geldiklerini ve hayallerini gerçekleştirmek adına dünyayı gezdiklerini anlatan topluluk, bir araya geldikleri fizyolojik, zihinsel ve bedensel engellilere “yaşama tutunun, hayallerinizin peşinden gitmekten asla vazgeçmeyin” mesajı verdi.

“Her şey mümkündür!”

Amerikan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Stefanie Altman-Winans, Asistanı Rana Hanna, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsizmir Kongresi Başkan Doç. Dr. Levent Köstem ve İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği temsilcileri eşliğinde dans gösterisini izleyen Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Her şey mümkündür!” sloganı ile sahne alan grubun İzmir Üniversitesi’ne konuk olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve kendilerine teşekkür plaketi takdim etti. Rektör Erciyeş, “Yaşama sevincini bu kadar güzel bir etkinlik ile gençlere aşılayan ILL Abilities’in herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.