Gediz'de Hayat Boyu Eğitim

Gediz Üniversitesi’nin lisanüstü eğitim programları, gelecek için umut veren görüntülere sahne oluyor. Yükseklisans ve doktora öğrencilerinin çoğunluğunu kamu ve özel sektör yöneticileri ile çalışanlar oluşturuyor.

Kimi işletme, kimi girişimcilik, kimi psikoloji, kimi özel hukuk, kimi sağlık kuruluşları yöneticiliği, kimileri de mühendislik alanlarında öğrenim görüyor. İçlerinde 60 yaşına merdiven dayayanlar bile var. Hafta içi her gün mesai bitiminden sonra onlar için 2’nci mesai başlıyor.

Yoğun ve yorucu iş yaşamının yanında bir de akşamları derslerde ve sınavlarda ter dökülüyor. Kariyer yapmak, kişisel gelişimini ve iş yaşamındaki başarılarını artırmak amacıyla örnek olacak azme imza atılıyor.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, farklı kesimlerden ve yaşlardan gösterilen yoğun ilginin kendilerine ayrı bir mutluluk yaşattığını söyedi.

Prof. Dr. Çevik, toplam 23 yükseklisans ve doktora programında 800’e yakın öğrencileri bulunduğuna, yaşam boyu eğitime artık ülkemizde de önem verildiğine işaret etti.

Prof. Dr. Çevik şöyle konuştu:

“Avrupa ülkelerinde ve ABD’de tanık olduğumuz tabloyu ne mutlu ki ülkemizde de görmeye başladık. Eğitimin sadece çocukluk ve gençlik yıllarında kalmaması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Sürekli değişen ve yenilenen günümüz dünyasının hızına ayak uydurabilmemiz için kendimizi sürekli yenilememiz gerekiyor. Kişisel gelişim arttıkça ülkemizin gelişimi de artacaktır. Bu bilincin yerleşmesi için verdiğimiz çabaların sonuçlarını almaya başladığımız için sevinçliyiz, gelecek için umutluyuz. Gediz Üniversitesi olarak hedefimiz tıpkı Batı’da olduğu gibi öğrencilerimizin en az yarısının lisansüstü öğrencilerinden oluşmasını sağlamak. Önümüzdeki süreçte bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz.”