İzmir'deki Tuzaklı Cinayet Sanıklarına Kurtuluş Yok

İzmir'de kan davası meselesinden tuzak kurularak öldürülen kişinin katil zanlıları, davacılar şikayetlerinden vazgeçse de ceza almaktan kurtulamadı. sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sahte kadın profili oluşturup bağlantı kurdukları Sinan Akyay’ı, İzmir'de buluşma yerinde kara çarşaflı olarak bekleyip öldüren 2 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

OLAY

Muş'ta 2011 yılında Şakir Karakaya’nın öldürülmesinin ardından kan davası güden akrabalarının, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sahte kadın profili oluşturup bağlantı kurdukları Sinan Akyay’ı, İzmir'de buluşma yerinde kara çarşaflı olarak bekleyip öldürdü.

Bornova İlçesi Işıkkent Mezarlığı karşısında 3 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen olayda, kara çarşaf giymiş iki kişi, park halindeki araç içerisinde bekledikleri sırada, yanlarına gelen 25 yaşındaki Sinan Akyay’ı kovalamaca sonunda tabancayla vurarak öldürdü.

Olayın ardından kaçan zanlılar Ramazan Karakaya ile kuzeni Ömer Karakaya, gözaltına alındı. Yakalanan zanlılara yönelik araştırmalar Muş, Aydın, İzmir üçgenindeki kan davası takibini de ortaya çıkardı.

Sinan Akyay’ın ailesinin, 2011 yılının Mayıs ayında Muş’un Güzeltepe Köyü’nde, çocuk tartışmasının büyümesiyle başka bir aşirete mensup kişilerle kavga ettikleri, bu sırada da 25 yaşındaki Şakir Karakaya’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Bu olayda katil zanlısı olarak, Sinan Akyay’ın babası Süleyman Akyay’ın tutuklandığı ortaya çıktı.

AYDIN’A KAÇTILAR

Olayın ardından, Süleyman Akyay’ın, kan davasından kaçarak Aydın’a yerleşen üç kardeşi ile çocukları, Şakir Karakaya’nın yakınlarının intikam planlarından kurtulamadı. Süleyman Akyay’ın tutuklu yargılanmasına rağmen tabancayı Sinan Akyay’ın kullandığını düşünen Karakaya’nın yakınları, ilk olarak kadınlı tuzak planını hayata geçirdi.

İLK TUZAKTAN KURTULDU

Karakaya’nın yakınları, öldürüleceğini düşündüğü için tedbirli hareket eden Sinan Akyay’ın, kendileri tarafından yönlendirilen kadınla Aydın’da tanışmasını sağladı. Sık sık buluştuğu bu kadınla yaptığı son görüşmede, kan davalı olduğu ailenin bireylerini farkeden Sinan Akyay, kendisine kurulan tuzağı farkedince ölümden kurtuldu.

İKİNCİ TUZAKTA ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak öldürülen Şakir Karakaya’nın yakınları, intikam duygularından vazgeçmedi ve hazırladıkları ikinci planı uygulamaya başladı. Bunun için de sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta sahte kadın profili oluşturduktan sonra, Sinan Akyay’ı ekleyip sanal olarak yazışmaya başladı. Akyay, kendisine kurulan tuzaktan habersiz olarak birkaç kez de telefonda görüştüğü kadına aşık olarak evlilik hayalleri kurmaya başladı.

Olay günü de aşık olduğu kadınla yazıştıktan sonra evlenme teklifi yapmak için önce pırlanta yüzük aldı, İzmir’de kararlaştırdıkları buluşma yerine geldi. Sinan Akyay, buluşma yerine geldiğinde, kendisini kara çarşaflı olarak bekleyen kan davalılarını farkedip kaçmaya başladı, ancak kovalamaca sonunda öldürüldü.

DAVA SÜRERKEN AİLELER KAN DAVASINDAN VAZGEÇİP BARIŞTI

Sinan Akyay’ı öldüren Ramazan Karakaya ile Ömer Karakaya için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava sürerken, iki ailenin ileri gelenleri, gerek Muş’ta, gerekse Aydın’da aylar süren görüşmelerin ardından 3 yıllık kan davasında vazgeçip, barıştı. Barışın sağlanmasının ardından Sinan Akyay’ın yakınları, mahkemeye başvurarak şikayetlerinden vazgeçti. Ancak Sinan Akyay için sürdürülen kamu davası sonrasında Ramazan Karakaya ile Ömer Karakaya, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Onlara yardım eden kuzenleri Gürsel Sönmez ise 6 ay hapis cezası aldı.