Ertuğrul Günay: Ciğeri Beş Para Etmezlere...

AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, twitter hesabından, çiçeklenen bir elma ağacı fotoğrafıyla birlikte, 'Elma ağaçlarının böyle güzel çiçeklendiğinin farkına varmadan kavga etmekten ibaretse siyaset, istemem eksik olsun' yazısını paylaştı.

Günay, 'Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi önünde eğilerek efendimiz sanmak mı? Bilek gücü yerine dolarla tırmanmak mı? İstemem eksik olsun' dizelerini de paylaştı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası AK Parti’den istifa eden İzmir bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, twitter hesabından Fransız şair ve oyun yazarı Edmond Rostand tarafından, Cyrano de Bergerac’ın gerçek hayat öyküsünden esinlenilerek yazılan, Türkçe’ye ilk kez 1942 yılında Sabri Esat Siyavuşgil tarafından çevrilen 'İstemem eksik olsun' tiradını paylaştı.

Ertuğrul Günay twitter hesabından 'Elma ağaçlarının böyle güzel çiçeklendiğinin farkına varmadan kavga etmekten ibaretse siyaset, istemem eksik olsun' diyerek, çiçeklenen bir elma ağacı fotoğrafı da paylaştı.

Yeni parti kuracağı öne sürülen Günay’ın paylaştığı şiirin sözleri şöyle:

'Ne yapmak gerek peki sağlam bir arka mı bulmalıyım? Bir ağaç gövdesine dolanan sarmaşık gibi önünde eğilerek efendimiz sanmak mı? Bilek gücü yerine dolarla tırmanmak mı? İstemem. Herkesin yaptığı şeyleri mi yapmalıyım? Sonradan görmelere övgüler mi yazmalıyım? Bir bakanın yüzünü güldürmek içn şaklabanlık yapıp taklalar mı atmalıyım? İstemem eksik olsun. Her sabah kahvaltıda kurbağa mı yemeli? Sabah akşam dolaşıp pabuç mu eskitmeli? Onun bunun önünde hep boyun mu eğmeli? İstemem eksik olsun böyle bir şöhret.

Ciğeri peş para etmezlere yetenekli mi demeli? Eleştiriden mi çekinmeli adın Merkür dergisinde geçsin diye mi sayıklamalı? Korkmak, tükenmek, bitmek, şiir yazacak yerde eşe dosta gitmek, dilekçeler yazarak içini ortaya dökmek. İstemem eksik olsun. Ama şarkı söylemek, düşlemek gülmek, yürümek tek başına özgür olmak. Dünyaya kendi gözlerinle bakmak, sesini çınlatmak, aklmına esince şapkanı yan yatırmak, bir hiç uğruna kılıcına ya da kalemine sarılmak, ne ün peşinde olmak para pul düşünmek, isteyince Ay’a bile gidebilmek, başarıyı alnının teriyle elde edebilmek. Demek istediğim asalak bir sarmaşık olmayın sakın. Varsın boyun olmasın bir söğütünki kadar. Yaprakların bulutlara erişmezse bir zararın mı var?'

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA) -