Manisaspor'un Averaj Kabusu

İZMİR  (DHA) -  PTT 1'inci Lig’de son üç haftaya 6’ncı basamaktaki Mersin İdmanyurdu’nun 6 puan gerisinde ve 7’nci sırada giren Manisaspor, play off için sadece puan değil, averaj hesabı da yapıyor.

53 puanı bulunan siyah beyazlı ekibin sezonu ilk 6 içinde bitirmesi için son 3 maçta en az 7 puan alması, 59’ar puanlı Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor’dan birinin de son 3 haftada galip gelmemesi gerekiyor.

Bu ihtimali uzak bulan yöneticiler, üçte üç yapıp, iki takımdan birinin de en az 2 yenilgi alması planı üzerinde duruyor.

Manisaspor’un üçte üç yapması, zor bir fikstüre sahip Mersin İdmanyurdu'nun da 2 yenilgi alması halinde iki takım sezonu 62’şer puanla bitirecek ve bu kez averaj hesabı devreye girecek.

İlk yarıdaki maçı 3-2 Ege ekibi, ikinci yarıdaki randevuyu 1-0 Akdeniz temsilcisi kazandığı için ikili averajı eşit olan takımların gol sayısına bakılacak.

Bu durumda +10 averaja sahip Manisa, +17 averaja sahip Mersin’le aradaki 7 gollük farkı son üç haftada eritemezse, play off biletini alan takım Mersin İdmanyurdu olacak.

Üç takımın ligde oynayacakları maçlar şunlar:

SAMSUNSPOR (59)

-----------------------

Samsunspor-Karşıyaka

Manisaspor-Samsunspor

Samsunspor-Kahramanmaraşspor

MERSİN İDMANYURDU (59)

-----------------------

Ankaraspor-Mersin İdmanyurdu

Mersin İdmanyurdu-Şanlıurfaspor

Adanaspor-Mersin İdmanyurdu

MANİSASPOR (53)

--------------------

Balıkesirspor-Manisaspor

Manisaspor-Samsunspor

Bucaspor-Manisaspor