Bitkisel Hayattaki Ağabeyine Hayatını Adadı

İzmir’de, 8 yıl önce elektrik kablosunu tamir ederken akıma kapılan, üç kez duran kalbi çalıştırılan Mustafa Efe (42), üç ay yoğun bakımda yattıktan sonra yaşama tutunmayı başardı ama bitkisel hayattan çıkamadı. O günden beri Mustafa Efe’nin bakımıyla kız kardeşi Seval Efe (35) ilgilendi. Bu süreçte eşi tarafından da terkedilen Seval Efe, tek isteğinin ağabeyinin tam olarak bir sağlık kontrolünden geçmesi ve onun vücut temizliği sırasında kullanacağı aleti alabilmek olduğunu söyledi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada çalışan Mustafa Efe’nin ve ailesinin hayatı 2006 yılının Temmuz ayındaki kazayla kabusa döndü. İşten döndükten sonra bahçelerindeki elektrik kablosunu tamir eden Mustafa Efe, akıma kapıldı. Evindeki ilk müdahalenin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı sırada yolda Efe’nin duran kalbi, sağlık görevlilerinin müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Ardından acil serviste de iki kez daha kalbi duran ama her seferinde hayata döndürülen Mustafa Efe, üç ay yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra mucize eseri yaşama tutundu ancak bitkisel hayattan çıkamadı.

KIZ KARDEŞİN BÜYÜK FEDAKARLIĞI

Mustafa’nın bakımını, kız kardeşi Seval Efe üstlendi. Seval Efe, hem hasta olan annesine hem de bitkisel hayattaki ağabeyine tek başına bakmaya başladı. Hayatını adeta onlara adayan Seval Efe, bui nedenle üç yıl önce evlendiği eşi tarafından terk edildi. Ağabeyinin bakım masraflarının yanı sıra, ailesinin geçimini sağlamak için bankadan 30 bin TL kredi çeken Seval Efe, bunu da ödeyemeyince bankanın haciz takibine alındı. Malulen emekli olan Mustafa Efe’nin maaşı ve evde bakım parasıyla geçinmeye çalışan Seval Efe, yardım çağrısında bulundu.

Ağabeyinin sağlık durumunda olası bir düzelme ihtimaline karşı tam teşekküllü bir kontrolden geçirilmesini isteyen Seval Efe, ayrıca onun vücut temizliği sırasında kullanılan aleti alabilmek için de yardım istedi.

ASLA BIRAKMAM

Ağabeyi için mücadele etmeye de devam edeceğini dile getiren Seval Efe şunları söyledi:

"Kardeşim, bir kazanın kurbanı oldu. O parlayan gözleriyle bana bakıyor benden yardım istiyor ve inatla yaşama tutunuyor. Ben de onu asla kaderine bırakamam. Onunla birlikte ben de mücadele ediyorum ve edeceğim. Bir mucizeyi bekliyorum. Tam teşekküllü bir sağlık kontrolünden sonra en azından tıbben yapılabilecekleri de öğrenebilirim ama bunları yaptıramıyorum."

Taylan YILDIRIM/DHA