Fenerbahçeli Caner, Centilmen mi İşgüzar mı?

Fenerbahçeli Caner Erkin'in kazanılan serbest vuruşu bilerek dışarı atması 1-1 sonuçlanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçına damga vurdu.

Hakem atışı sonrası Dany'nin ayağıyla topu sektirip kafayla kaleci Tolga'ya pas vermesi üzerine hakem Halis Özkahya serbest atış kararı verdi.

Ceza sahası önünde yaşanan diyalogların ardından atışı kullanan Caner, topu bilerek dışarı gönderdi.

Caner, maçtan sonra "Ben ilk önce pozisyonu anlayamadım. Frikik oldu diye topun başına geldim ve Tolga ağabey pozisyonu anlatmaya çalıştı. Böyle bir şey yapmayı uygun gördüm" dedi.

Yorumcu Rıdvan Dilmen ise önce hakemin hata yaptığını düşünerek, Fenerbahçeli futbolcuları kutladı. Sonra hakemin kuralı uyguladığını öğrenen,  Dilmen "İşgüzarlık yapmışlar" dedi.

Beşiktaşylı Dany ise maçtan sonra Lig TV'ye yaptığı açıklamada "Böyle bir kural varmış, doğrusu haberim yoktu, bilsem yapmazdım" dedi.

Caner'in davranışı fair play çerçevesinde alkışı hak etse de ilginç olan futbolcuların neredeyse tamamının ve yorumcuların kuraldan bihaber olmasıydı. Hatta Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic bile...

Bilic, "Bunca yıldır futbolun içindeyim, doğrusu bu kuralı ben de bilmiyordum." itirafında bulunundu.

"Burda önemli olan Caner'in çok büyük bir jest yapmış olması" diyen Hırvat teknik adam,  Fenerbahçe'nin kalitesinin yanında, karakterli bir ekip olduğunu vurguladı.