Azanın Yumrukladığı Eski Muhtar Öldü

Denizli’de, halef selef muhtarların mühür kavgası ölümle sonuçlandı... Olay, cumartesi günü saat 21.30 sıralarında, Bekilli’nin Deşdemir Mahallesi Muhtarlığı binasında meydana geldi.

Yeni dönemde muhtar seçilen Mustafa Kırat, muhtarlık mührünü ve evrakları almak için eski muhtar Nazmi Yıldız’ı (64) muhtarlık binasına çağırdı. Muhtar azaları ve mahalle sakinlerinin de bulunduğu görüşme sırasında Yıldız’ın evrakları belediyeye teslim edeceğini söylemesi üzerine tartışma başladı. İddiaya göre, bu sırada aza Dilaver A, Yıldız’ı yumrukladı. Araya girenler kavganın büyümesini önledi. Aniden yere düşen Yıldız, baygınlık geçirdi. Kafasını taşa çarparak hareketsiz kalan Yıldız, ambulansla Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Üç çocuk babası Nazmi Yıldız’a beyin kanaması teşhisi konuldu, kafatasında iki çatlak olduğu saptandı. Ameliyatın ardından tedavi altında tutulan Yıldız, bugün saat 05.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Kavga sonrasında ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan Dilaver A. ve ağabeyi Veli A, Yıldız’ın ölümü üzerinde jandarma tarafından yakalanarak tekrar gözaltına alındı.

Babası Nazmi Yıldız’ın başına sert bir cisimle vurulduğunu ileri süren Gökhan Yıldız, “Babam, muhtarlık yaptığı 5 yıl boyunca kanalizasyon ve yol sorunlarını çözdü. Şahsı adına bankadan kredi çekti, hizmet yaptı. Bunu hak etmiyordu, çok üzgünüz; olayda hatalı olanlar mutlaka cezasını çekmeli” dedi.

TUTUKLANDI

Denizli'de, evrakları ve muhtarlık mührünü isteyen yeni muhtar ile eski muhtar arasında çıkan tartışmada gözaltın alınan ve işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Dilaver A. tutuklandı.

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DHA