Yeni Vali'den mesaj var

İzmir'in yeni Valisi  Mustafa Toprak, Diyarbakır'dan, İzmir'e Expo mesajı gönderdi.

İzmir'deki görevine yakında başlayacak olan Toprak, kentin tüm dinamikleriyle bir arada çalışıp Expo 2020’nin kazanılması için yoğun bir uğraş sergileyeceğini dile getirdi.

Vali Toprak, şunları kaydetti:

"İzmir’in şu an gündeminde takip ettiğim kadarıyla, Expo 2020 hedefi var. 2008 yılında yapılan başvuru ile 2015 için oylama yapılmıştı ama kazanılamadı. 2020 hedefine varmak için, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Sayın Valimiz ve diğer dinamikleriyle bu hedefe varmaları için kilitlenmişler. Expo 2020 toplantısının Haziran ayında Paris’te yapılacağını öğrendim. Bu konuda ben de bugünden itibaren altyapı bilgilerimi tazeleyeceğim.

Ben inanıyorum ki, hem devletimizin hem oradaki yerel dinamiklerin güzel hedefe kilitlenmesiyle birlikte Expo 2020 İzmir’in olacaktır. İzmir, sanayisi ve diğer sektörleriyle birlikte her bir alanda iddialı bir kenttir. İzmir’in bütün dinamikleriyle birlikte Sayın Valimizden aldığımız yarış bayrağını alarak İzmir’i daha iyi noktalara götürmek için, elbirliğiyle çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Şimdiden İzmirli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum.”