Yırtık Donlu Nihat

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabında paylaştığı fotoğrafla 'nereden nereye' mesajını verirken, fotoğrafın altına da “Tüm rahatsızlık milletin evlatlarının bugün devleti yönetmesi. Hazmedemedikleri bu. Bu halimizle gurur duyuyoruz. 'Bu halimizle gurur duyuyoruz'dan kastım, yırtık donlu çocuk Nihat’tır. Her halimize hamdolsun” yazdı.

Siyasetteki yürüyüşüne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “AK Parti’nin Denizli Belediye Başkan Adayı sensin” sözüyle başlayan Nihat Zeybekci, basamakları hızla tırmandı.

2004 yerel seçiminde Denizli Belediye Başkanı seçilen Zeybekci, 2009’daki seçimi de kazandı. Ancak, dönemini tamamlamadan bu görevi bırakıp milletvekili adayı oldu. AK Parti birinci sıradan Denizli Milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, 2012’de yapılan AK Parti Kongresi’nde Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi oldu.

Siyasetteki yükselişini sürdüren Zeybekci, 17 Aralık Operasyonu’nun ardından yaşanan gelişmeler üzerine revizyona gidilen kabineye Ekonomi Bakanı olarak girdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Bakan Zeybekci, sosyal medyada paylaştığı çocukluk fotoğrafının altına “Tüm rahatsızlık milletin evlatlarının bugün devleti yönetmesi. Hazmedemedikleri bu. Bu halimizle gurur duyuyoruz. 'Bu halimizle gurur duyuyoruz'dan kastım, yırtık donlu çocuk Nihat’tır. Her halimize hamdolsun” yazdı.