Bar Dönüşü Cinayet Davasında Karar

İzmir’in Balçova İlçesi'nde, 3 yıl önce, barda eğlendikten sonra evlerine giden Mustafa Şahin'i öldürüp, Ünal Damar'ı da ağır yaralayan sanıklardan Erol Çıtak ile Deniz Gündoğdu, 21 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı, 1 sanık ise beraat etti.

Balçova Vali Hüseyin Öğütcen Caddesi üzerinde 2011 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, inşaat işleri yapan 33 yaşındaki Mustafa Şahin ile 37 yaşındaki arkadaşı Ünal Damar, eğlenmek için bara gitti. Gece boyunca eğlenen iki arkadaş, daha sonra evlerine gitmek üzere yaya olarak yola çıktı. Bu sırada yolda karşılaştıkları üç kişiyle, iki arkadaş arasında küfür yüzünden tartışma çıktı.

Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine, Mustafa Şahin ile Ünal Damar, bıçakla ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Şahin yaşamını yitirdi. Ünal Damar ise uzun tedavi sürecinin ardından yaşama tutunabildi. Olay sonrasında araştırma yapan polis ekipleri, cinayete karıştıklarını belirlediği, 33 yaşındaki Erol Çıtak, 23 yaşındaki Deniz Gündoğdu ile o zaman 16 yaşında olan İ.K.’yı gözaltına aldı.

Suçlamaları kabul etmeyen ve tutuklanan üç sanık için, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yaklaşık üç yıl süren yargılama sonunda, Erol Çıtak ile Deniz Gündoğdu, 'kasten adam öldürme' ve 'yaralama' suçlarından toplam 21 yıl 3’er ay hapis cezasına mahkum edildi. Yargılama sürecinde tahliye edilen diğer sanık İ.K. ise olaya karışmadığı gerekçesiyle beraat etti.