Sertab konseri krize yol açtı

PTT 1. Lig’de geçen hafta Buca Arena Stadı’nda Çaykur Rizespor’u 1-0 mağlup ederek Play-off’a kalmayı garantileyen Bucaspor’da stat krizi patlak verdi.

Buca Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 18 Mayıs Cumartesi günü Buca Arena Stadı’nda Sertab Erener’in sahne alacağı bir konser düzenleyecek.

Bucaspor yönetimi ise Play-off maçları öncesi stat zeminin bozulacağı sebebiyle endişeli.

Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, Spor Toto Süper Lig yolunda Play-off mücadelesi öncesi böyle bir konserin Buca Arena Stadı çimleri üzerinde yapılmasını ''şaka'' gibi değerlendirdiğini söyledi. Bektur, “Takımımız sezon boyu bin bir güçlükle mücadele ederek Play-off’ta mücadele etme hakkı kazandı. Yıl boyu da stadımızın çimlerini en iyi şekilde olması için çaba harcadık. Çabalarımız doğrultusunda da takımımız ve stadımıza gelen rakiplerimiz iyi şartlarda sahada mücadele ettiler. Fakat Süper Lig’e çıkmamızın önünde bir adım kalmışken stadımızın çimleri üzerinde bir konser düzenlemesi takımımızın Play-off mücadelesi fazlasıyla etkiler. Ben böyle bir şeyi şaka olarak görüyorum” dedi.

ERCAN TATI: “KONSER YERİ DEĞİŞMEYECEK”

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise konser yerinde ve gününde bir değişiklik olmayacağını söyleyerek, “Konser günü ve yerinde bir değişikliğe gidilmeyecek. 18 Mayıs Cumartesi günü Sertab Erener’in konseri programa uygun şekilde gerçekleşecek. Tüm İzmir ve Buca halkı konsere davetlidir” diye konuştu.