Cem Yılmaz'dan Gazetecilere Jest

Anzak Çıkarması'nın 99'uncu yıldönümü, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda, Arıburnu önündeki Anzak Koyu'nda, Şafak Ayini Merasim Kıtası'nın yerini almasıyla başladı. Yaklaşık 5 bin Anzak'ın katılıp ataları için dua ettiği anma törene katılan komedyen Cem Yılmaz, sevgilisiyle kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına müdahale etmek isteyen arkadaşlarına engel oldu.

Russell Crowe'un 'The Water Diviner' filminde oynadığı sırada tanıştığı Avustralyalı sevgilisiyle, geceyi koyda geçiren Yılmaz, ardından da töreni izledi. Görüntülendikleri fark edilince basın mensupların müdahale etmek isteyen arkadaşını uyaran Yılmaz, törenlerle ilgili soruya, 'Bambaşka bir ortam' diye karşıyık verdi.

Arıburnu önündeki Anzak Koyu'nda düzenlenen Şafak Ayini töreni öncesinde, atalarını anmak için ülkelerinden gelen Anzakların torunları, geceden itibaren uyku tulumlarında çıkarmanın yapıldığı topraklarda uyudu. Anzakların bir bölümü tören saatine kadar uyudu, bir bölümü ise, gerek tulumlarının içerisinde gerekse tribünlere oturarak alana kurulan dev ekranlardan savaş ile ilgili belgeseller, savaşa katılan askerlerin anıların anlatıldığı röportajları izledi. Şafak ayini, saat 05.30'da, Merasim Kıtası'nın, tören alanına gelmesiyle başladı.

CEM YILMAZ DA SEVGİLİSİYLE GELDİ

Burada ayin öncesinde Anzaklara en büyük sürpriz ise, Cem Yılmaz oldu. Ünlü sanatçı Russell Crowe'un 'The Water Diviner' filminde oynamak için Avustralya'ya giden Cem Yılmaz, burada tanıştığı sevgilisiyle geceden ayinin yapıldığı Anzak Koyu'na geldi. Geceyi sevgilisiyle Anzakların arasında geçiren Cem Yılmaz, sabaha karşı uyandıktan sonra ise, tribünlere geçti.

Soğuktan korunmak için kalın giyindiği gözlenen Cem Yılmaz, burada kendisini fark eden basın mensuplarınca görüntülenmesine müdahale eden arkadaşını da uyardı ve karışılmamasını söyledi. Cem Yılmaz, geceyi koyda geçirdiği ve neler hissettiği ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Sadece, 'Başbaşka bir ortam' dedi.