İzmir Kitap Fuarı Doldu Taştı

TÜYAP tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’na İzmirliler büyük ilgi gösterdi, fuarı ilk 6 günde 225 bin kişi ziyaret etti. TÜYAP tarafından 19-27 Nisan 2014 tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’na İzmirliler büyük ilgi gösteriyor. Fuarı ilk 6 günde 225 bin kitap tutkunu ziyaret etti.

27 Nisan Pazar günü sona erecek fuarda, ziyaretçi sayısının 300 bini aşması bekleniyor. Bu yıl 405 yayınevinin ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda, düzenlenen panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinliklerin yanı sıra çok sayıda yazar, şair kitaplarını imzalıyor, okurları ile yüz yüze geliyor.

İzmir Kitap Fuarı’nın en genç yazarlarından biri ise Manisa Akhisar doğumlu 21 yaşındaki Gizem Kayahan. Fuarda, İkinci Adam Yayınevi standında kitaplarını imzalayan Kayahan, fuarda ilgi gören yazarlar arasında bulunuyor.

İlk kitabı Deniz Külleri’ni 15 yaşında yazmaya başladığını anlatan, Yeditepe Üniversitesi Siyasi Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Kayahan, eserin 17 yaşında baskıya girdiğini söyledi.

Kitabının 19'uncu yüzyıl İngiltere’sinde geçtiği bilgisin veren Gizem Kayahan, “Ailesini kaybetmiş bir kadının hayata ve aşka tutunma çabasını bu kitapta anlattım. İkinci kitabım Sensizlik Esiyor Yüreğimde’yi ise 19 yaşında yazdım. Poliseye olan bu kitabımda bir katilin geçmişden kurtulma ve yepyeni bir hayata başlama çabasını anlatılıyor. Bu yıl piyasaya çıkan üçüncü kitabım Söz Yaşları ise İzmir’de geçiyor. Ege Üniversitesi’nde kimya bölümünde okuyan bir genç kız, trafik kazasındaki ölümünün ardından, ailesini, arkadaşlarını, yaşadıkları aşkları anlatıyor. Yazmaya devam ettiğim Gönülden isimli dördüncü kitabımın hikayesi de doğduğum Akhisar’da geçiyor. Kitap yaşanmış bir hayat hikayesini anlatıyor” dedi.

Mustafa Oğuz/DHA