Bostanlı'daki yatık binalarda başka hesaplar var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bostanlı'da yatık durumdaki binaların sahiplerinden anlayış beklediklerini, oradaki kentsel dönüşümün başka hesaplar peşinde yapılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Bakan Bayraktar risk altında bulunan bina yıkım işlemlerine ilişkin olarak, “İzmir’de istediğimiz noktada değiliz. Vatandaşlar biraz daha bize karşı anlayışlı yaklaşırsa gerekli desteği ve yardımı vereceğiz” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Karşıyaka’da Girne Caddesi’ndeki riskli binaların yıkımını inceledi.

BOSTANLI'DAKİ YATIK BİNALARDA BAŞKA HESAPLAR VAR

Girne Caddesi'nde risk altında bulunan 5 katlı binanın yıkım işlemlerini inceledikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, Bostanlı’daki yatık binaların incelenmesinin iptaline ilişkin soru üzerine, “Orada ikamet eden mal sahiplerinden biraz daha anlayış bekliyoruz. Eğer oradaki vatandaşlar biraz daha bize karşı anlayışlı yaklaşırsa oraya da gerekli desteği ve yardımı vereceğiz. Orada sanki kentsel dönüşümü kullanarak daha başka hesaplar yapma peşinde oldukları için onu Karşıyaka Belediye Başkanımız ile konuşacağız. Onlara da yardımcı olacağız” yanıtını verdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında risk altında bulunan binaların tespiti, yıkımı ve yapımında İzmir’de müracaa sayısının 600 olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, bunun memnun edici olmadığını söyledi.

Bayraktar, “İzmir’de vatandaşın kendisi müracaat ederek, ‘Benim binam riskli midir değil midir?’ diye yaptığı girişimler sonrasında 600 binanın risk altında bulunduğunu tespit ettiriyor, yıktırıyor ve yaptırıyor. Biz de gerekli desteği kira yardımı olsun, kredi desteği olsun sağlıyoruz. Ancak İzmir’de istediğimiz noktada değiliz. Bundan sonra çok daha fazla gayret etmek suretiyle kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Basının da çok ciddi desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Bakan Bayraktar, tek tek fotoğraf çektirdi. Bir kadının “İzmir’i yeniliyorsunuz görüyoruz” sözlerine üzerine Bakan Bayraktar, “İzmir değiştireceğiz ve yenileyeceğiz bunu yaparken dualarınıza ihtiyacımız var” dedi.