Gelişim Koleji'nde Mutlu Son

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde nefesleri kesen bir mücadelenin sonunda lider Darüşşafaka Doğuş’u 78-76’lık skorla mağlup eden Gelişim Koleji, kötü gidişe son verdi.

Ligde ilk yarıyı 11 galibiyetle kapatmasına rağmen ikinci yarıda sadece 2 galibiyet alabildiği için düşme korkusu yaşamaya başlayan sarı-yeşilliler, Daçka önündeki skorla matematiksel garantiyi sağladı. Uzun süredir kötü günler geçirdiklerini söyleyen Antrenör Mert Seyrek, “Ligin iki yarısı, bizim için çok farklı geçti. Sanki başka bir ligde baka rakiplerle karşılaşıyormuşuz gibi üst üste yenilgiler aldık. Çok şanssız maçlar kaybettik. Kendimize olan güven duygumuz sarsıldı. Ancak Darüşşafaka Doğuş galibiyeti ile kalitemizi gösterdik” dedi.

aftalardır gösterdiği performansla takımını ateşleyen kaptan Orbay Kaya ise Daçka galibiyetini “Kötü gidişe tepki” olarak nitelendirerek, “Ligin ikinci yarısında sadece 2 galibiyet alabildik ve sıkıntılı günler yaşadık. İlk yarıyı zirveye yakın ve 11 galibiyetle bitirdikten sonra üzerine koyacağımıza cepten yiyip dibe sürüklendik. Daçka karşısındaki galibiyet, bu sıkıntılı günlere karşı verdiğimiz bir tepkiydi. Şimdi play-off’lar başlayacak ve ne yazık ki biz bunu seyrederek günlerimizi geçireceğiz” diye konuştu.