Öcalan'dan İlginç Sözler

BDP ve HDP heyetiyle bugün İmralı'da görüşen Abdullah Öcalan, "Dönem karakter değiştiriyor, her an derinlikli çözüm imkanları da çatışma olasılıkları da devrededir" dedi.

Çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını İmralı Adası'nda çeken Abdullah Öcalan ile bugün BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaklaşık 3 saat bir görüşme yaptı.

Heyetin dönmesinin ardından BDP genel merkezinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Öcalan'ın şunları söyledi:

 "Dönem karakter değiştiriyor, her an derinlikli çözüm imkanları da çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle hükümetin atacağı adımlar, çatışma olasılığını ortadan kaldıracağı gibi, çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir. Çok zorlamama rağmen süreci bugüne taşımaktan pişman değilim, hatta çok önemli buluyorum.

Süreç Türkiye'nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Eğer siyasi iktidar silahlı güçlerin topluma dönüş yapmasını istiyorsa, gereken yasal çalışmaları hızla hayata geçirmek zorundadır. Dönüş yasası dahil olmak üzere, tüm yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması tarihi önemdedir."