İzmir'de Sanat Dolu Mayıs...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatseverler için Mayıs ayında “bahar gibi renkli” bir program hazırladı. Büyükşehir, sanat buluşmalarında Zuhal Olcay, Zülfü Livaneli, Gülsin Onay, Kerem Görsev, İlhan Şeşen ve Aydan Şener gibi sanat dünyasının birbirinden değerli isimlerini ağırlayacak.

Sanat takviminin ilk yaprağında iki serginin açılışı var. Ömer Şenol’un eserlerinden oluşan sergi, 1 Mayıs 2014 Perşembe günü Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 18.00’de resim tutkunlarının beğenisine sunulacak. Sergide, sanatçının güneş temasıyla hazırladığı üç boyutlu resimleri sergilenecek. Aynı gün Tarihi Havagazı Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda saat 18.00’de ise ‘Gelir İdaresi Başkanlığı Karma Resim Sergisi’ açılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı Resim Topluluğu’ndan 11 sanatçının eserleri görücüye çıkacak. Sergiler, 13 Mayıs’a kadar gezilebilir.

5 Mayıs 2014 Pazartesi akşamı Gündoğdu Meydanı, Bahar Şenliği kapsamında düzenlenecek ‘Roman Ateşi Festivali’yle renklenecek. Saat 21.00’de başlayacak konserde ‘Lüleburguz Trockyablues’ sahne alacak.

Yine aynı gün Kültürpark İzmir Sanat ise ‘Serap Tamay ve Grup Günberi’yi ağırlayacak. Saat 20.30’daki konserde sanatçılar ‘Balkan Sevda Şarkıları’nı seslendirecek.

6 Mayıs 2014 Salı günü ‘Hıdrellez Şenliği’ düzenlenecek. Saat 12.00’de Kültürpark Yer Altı Otoparkı’nın üstündeki çim alanda gerçekleşecek konserde ‘Çılgın Cemal ve Roman Çocukları’ sahne alacak.

Aynı günün akşamında ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da keman ve piyano ziyafeti var. Saat 20.00’deki ‘Brahms Akşamı’ adlı konserde, Pelin Halkacı Akın’ın kemanına İris Şentürker piyanoyla eşlik edecek.

7 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı ‘Al Di Meola’, ‘Plays Beatles & More’ başlıklı konserle sanatseverlerle buluşacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de başlayacak konserde Meola’nın gitarına, Tina Guo çello, Mario Parmisano piyano, Peter Kaszas ise davul ve perküsyanla eşlik edecek.

Etkinlik takviminde 8 Mayıs 2014 Perşembe günü yine bir sergi açılışı var. Aykut Ergin, Cemre Dağlı ve Volkan Bolat’ın eserlerinden oluşan heykel sergisi, Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde saat 18.30’da açılacak. Eserler 15 Mayıs’a kadar görülebilir.

10 Mayıs 2014 Cumartesi akşamı sanatseverler ‘Bana Esme'yi Anlat’ adlı müzikali izleyebilir. İzmir Sanat’ta saat 20.30’da sahnelenecek müzikli tiyatro oyununun başrollerinde Aydan Şener, İlhan Şeşen, Ayça Tekindor, Burçin Bildik ve Damla Cercisoğlu yer alıyor. Ludwig Fulda’ın “Das Verlorene Paradies’ adlı oyunundan Hakan Altıner tarafından uyarlanan müzikalin yönetmeni de Altıner. Oyunun özgün besteleri ise İlhan Şeşen’e ait.

12 Mayıs 2014 Pazartesi akşamı İzmir Sanat, Emin Fındıkoğlu ve grubunu ağırlayacak. Portekizce’de ses anlamına gelen ‘Voce’ adıyla konserler veren topluluk, saat 20.30’daki konserde Latin ve Funk karakterli müziklerden yararlanarak Paul Simon ve Sting gibi bestecilerin şarkılarını seslendirecek.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 13 Mayıs 2014 Salı akşamında dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ı konuk edecek. Konser, Küçük Salon’da saat 20.00’de başlayacak.

14 Mayıs 2014 Çarşamba’nın konuğu ise ‘Kerem Görsev Quartet’. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da sevenleriyle buluşacak sanatçıya kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman, saksafonda ise Engin Recepoğulları eşlik edecek.

‘Siyah Beyaz Tuşlar Eşliğinde Türküler ve Şarkılar’ dinletisi, 15 Mayıs 2014 Perşembe akşamı saat 20.30’da İzmir Sanat’ta gerçekleşecek.

Aynı gün bir de sergi açılışı var. Prof. Dr. Banu Çiçek Bilkay’ın el işi eserlerinden oluşan sergi, Tarihi Havagazı Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda saat 18.00’de açılacak. Sergi, 30 Mayıs’a kadar gezilebilir.

20 Mayıs 2014 Salı günü, ayın en çarpıcı konserlerinden biri gerçekleşecek. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da saat 20.00’de düzenlenecek ‘Camerata İzmir Nazım Şarkıları’ başlıklı konserde Zülfü Livaneli, Zuhal Olcay ve Güvenç Dağüstün sahne alacak. Şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimindeki konserde, sanatçılar Nazım Hikmet’in eserlerini seslendirecek. Konserde, İzmir Wheelchair Dance Project’in engelli sanatçıları da Banu Dağcıoğlu’nun koreografisiyle bir dans gösterisi sunacak.

Aynı gün, Çetin Emeç Sanat Galerisi de günü oldukça ilginç bir serginin açılışına ev sahipliği yapacak. Dilek Himam, Elif Tekcan ve Jörn Fröhlich’in hazırladığı ‘Steampunk Oyuncaklar, Aksesuarlar ve Kostümler Retro Gelecek Sergisi’ sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Saat 18.00’de açılacak sergi, 10 Haziran’a kadar açık kalacak.

22 Mayıs 2014 Perşembe akşamı ‘Genco Arı Trio Konseri’ kulakların pasını silecek. Kültürpark İzmir Sanat’ta saat 20.30’daki konserde, piyanoda Genco Arı, doublebassta Caner Üstündağ ve gitarda Bora Çeliker İzmirliler için çalacak.

Ayın son etkinliği ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun ‘Bahar Konseri’. Şef Yavuz Karabulut yönetiminde 28 Mayıs 2014 Çarşamba akşamı saat 20.30’da İzmir Sanat’ta gerçekleşecek ücretsiz konsere, tüm sanatseverler davetli.