Şehit Yüzbaşının Kızı Kızgın

Balıkesir'deki hava üssünden 8 Ekim 1996 yılında, eğitim uçuşu için havalanan, Ege Denizi üzerinde Yunan uçaklarıyla yaşanan it dalaşı sırasında düşen F 16 savaş uçağının ve şehit pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın kızı Evrim Erdoğan, arama çalışmalarının 30 Nisan'da son erdirilmesi kararına tepki gösterdi.

Erdoğan "Kardeşim annem ve ben tam 18 yıldır bu anı bekliyorum, ne olur emir verilsin ve babam bulunmadan uçağı gün ışığına çıkarılmadan dönülmesin' dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 13 Nisan tarihinde başlatılan arama çalışmalarında sonuç alınamazken aramaların yarın (30 Nisan) sonlandırılacağının belirtilmesi üzerine şehit yüzbaşının 25 yaşındaki kızı Evrim Erdoğan isyan etti.

Evrim Erdoğan DHA muhabirine telefon ile yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"13 Nisan tarihinde başlatılan çalışmalar yarın sona erecek. Yapılan aramalarla ilgili bize bilgi verilmedi. Bunca yıl sabırla bekledik, tek isteğimiz arama çalışmalarının başlatılmasıydı. Sağolsun sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün talimatıyla bu arama çalışmaları başlatıldı. Ancak şimdi, aradık bulunamadı deniliyor. Ancak bir yüzbaşının kızı olarak bunu aklım almıyor. Çünkü uçağın düştüğü yerin Genelkurmay başkanlığı tarafından koordinatlarının bilindiğini biliyoruz. Koordinatları bilinen bir uçak nasıl olur da bulunmaz.

Bunu bilinmeyen bir tarihte Yunan askeri güçleri alıp götürmüş olabilir mi? İhtimal dahi vermiyoruz. Şu anda aklımız yüreğimiz duracak durumda. Eğer yarın yeni bir emir verilmezse arama çalışmalarına son verileceğini öğrendik, şoka girdik. 1260 metre derinlikteki pilotlar bulunabiliyorsa, babam 400 metre derinlikte olduğu için daha kolay bulunur. Babamı bulmadan bize teslim etmeden Türk ordusunun geri döneceğine inanmak istemiyoruz, aramaların sonuç alınmadan sona erdirilmemesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”