Aydın'daki Cinayette Flaş Gelişme

Aydın'da, 2 yıl önce Emin Cihan'ın (47) çenesinin altından kurşunlandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili, beden eğitimi öğretmeni H.Ö. (44) ile arkadaşı S.K. (54) gözaltına alındı. İkinci defa gözaltına alınan H.Ö.'nün ayakkabısında Cihan'a ait kan lekesi bulunması üzerine teknik takibe alındığı ve dün operasyonun yapıldığı açıklandı.

Cinayetin tarihi eser kaçakçılığından elde edilen paranın paylaşımından çıkan tartışma yüzünden işlendiği ileri sürüldü. Savcı'nın talimatıyla şüphelilerden S.K. serbest bırakılırken, H.Ö. tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

26 Kasım 2012 günü bir minibüsü şoförü, Baltaköy Mahallesi'nden geçen Büyük Menderes Nehri kenarında, sulama kanalının yanında, kapıları açık bir otomobili fark etti. Buraya yöneldiği sırada ise yol kenarında bir erkek cesedi gördü.

İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma çene altından kurşun yarası bulunan kişinin boğazı kesilerek öldürüldüğünü belirledi. Ölen kişinin kısa bir süre önce kapatılan Aydın İl Özel İdare'de Yol ve Ulaşım Şube Müdürlüğü'nde şoför evli ve 2 çocuk babası Emin Cihan olduğunu belirledi. Çalışma başlatan jandarma olaydan 6 saat sonra, Germencik İlçesi'nde beden eğitimi öğretmeni H.Ö.'yü (44) gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen H.Ö., delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

TUTUKLANDI

Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderilen H.Ö.'nün ayakkabısından Cihan'a ait toplu iğne büyüklüğünde kan izinin bulunması üzerine, şüpheli H.Ö., İl Jandarma Öldürme Olayları Büro Amirliği ekipleri ve Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından teknik takibe alındı. Teknik takip sonrası dün (salı) yapılan operasyon ile H.Ö. Germencik İlçesi'nde, arkadaşı S.K. (54) de Didim İlçesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. S.K. ifadesinin ardından Savcı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Suçlamaları kabul etmeyen H.Ö. bugün  sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ölen Emin Cihan ile arkadaşı olan katil şüphelisi H.Ö.'nün tarihi eser kaçakçılığından kazandıkları paranın paylaşımında anlaşmazlık yaşadığı, cinayetinde bu sebeple çıktığı ileri sürüldü.