Karşıyaka'da Coşkulu 1 Mayıs

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü taşeron ve sendikalı işçilerle birlikte kutladı.

Belediye binası önünde toplanan bine yakın personelle kucaklaşan Akpınar, Karşıyaka Çarşısı’ndan, İskeleye kadar yapılan yürüyüşte de belediye çalışanlarını yalnız bırakmadı. Başkan Akpınar “Makam için değil, halk için çalışacağız. En yüce değer olan emeğin hakkını vereceğim. Karşıyaka için birlikte hizmet edeceğiz” dedi. Akpınar, 1 Mayıs için düzenlenen moral konserinde de işçilerle birlikte marş söyledi.

BİN KİŞİ KATILDI

1 Mayıs’ı kutlamak için sabah erken saatlerde belediye önünde toplanan çalışanlar, davul- zurna eşliğinde halay çekti. İşçiler “Yaşasın 1 Mayıs, Taşeron sistemi istemiyoruz, Susma haykır taşerona hayır” pankartları taşıdı. Belediye binası önünden başlayan yürüyüş, Çarşı içinden İskeleye kadar devam etti. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüş boyunca marşlar söylendi, sloganlar atıldı.

“MAKAM İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 1 Mayıs’ın, emeğin ve barışın simgesi olduğunu, sadece bugün değil, her gün işçilerle birlikte mücadele edeceklerini söyledi. Akpınar “Ben salonlardan gelmedim. Sokaklarda, emek mücadelesi vererek başkan seçildim. Karşıyaka halkı bizden çok şey bekliyor. Bu sorumluluk bana olduğu kadar, size de ait. Makam için değil, halk için çalışacağız. En yüce değer olan emeğin hakkını vereceğim. Karşıyaka için birlikte hizmet edeceğiz. Attığım her imzada toplumun yararını düşüneceğim. Bir sistem sorunu olan taşeronu bitirmek için çalışacağım. Herkes hak ettiği ücreti alacak. Sakın benim ‘adamım’ olmayın. Kimseden bunu istemiyorum, beklemiyorum. İşinizin, aşınızın ve Karşıyaka halkının ‘adamı’ olun” dedi.

BAŞKAN İŞÇİLERLE MARŞ SÖYLEDİ

1 Mayıs etkinlikleri kapsamında, Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi’nde de konser düzenlendi. Belediye çalışanlarının katıldığı etkinlikte sahne alan Alaattin Us, Aydın Uysal, Onur Akyıl, Hakan Akman ve Özer Kaysavuk, şarkı ve türküleri ile geceye renk kattı. Konsere, başkan yardımcıları, belediye bürokratları ve sendika temsilcileri de katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da işçilerle birlikte marş söyledi.