İzmir'in En Güzel Renkleri Ödüllendirildi

 

İzmir Üniversitesi ve İzmir Suluboya Ressamları Derneği tarafından duayen eğitimci, Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata anısına düzenlenen 5. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışması sonuçlandı. İzmir Özel Fatih Koleji Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende suluboya teknikleri kategorisinde Salih Aydın, yağlıboya teknikleri kategorisinde de Ayşen Ersoy’un eseri birinciliğe layık bulundu. Birincilere ödüllerini Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş takdim etti.

 

Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Seçici Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, geleneksel hale gelen yarışmanın, İzmir’in güzelliklerinin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İzmir Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi ile de İzmir ve Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına yeni sanatçılar yetiştirerek katkıda bulunduğunu hatırlatan Erciyeş, “Fakültemizin ilk yılından katıldığı yarışmalar ile İzmir Üniversitesi’ne birincilik mutluluğu yaşatan öğrencilerimizin gelecek yıllarda yeni başarılara imza atacağına inanıyoruz. Sinema Televizyon ve Görsel İletişim bölümleri ile eğitim veren fakülte bölümlerimizi gelecek yıllarda resim, müzik ve diğer alanlarda genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş’in ardından söz alan İzmir Suluboya Ressamları Derneği Başkanı Bünyamin Karataş da yarışmaya her sene daha fazla sanatçı ve eserin katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirirken, eser kalitesindeki artışa dikkat çekti.

 

Ödüllü ve sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan sergi, 9 Mayıs’a kadar İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilecek.

 ÖDÜL KAZANANLAR

 Birinci:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Ayşen Ersoy

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Salih Aydın

 İkinci:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Filiz Çiftçi

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Dilara Özüçelik

 Üçüncü:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Binnur Okkan

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Birgül Has

 

Necdet Doğanata Özel Ödülü:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Selma Top

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Murat Güney

 Jüri Özel Ödülü:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Lütfiye Yüksel Çelik

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Birgen Güzeliş

 

İzmir Üniversitesi Özel Ödülü:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Raife Karabulut

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Melahat Eskici

 İzmir Suluboya Ressamları Derneği Özel Ödülü:

Yağlıboya Teknikleri Kategorisinde Neşe Nilgün Kuru

Suluboya Teknikleri Kategorisinde Güler Çınar